Ceaiurile din plante pot contribui la controlarea nivelului zahărului in sange. Diabeticilor li se recomandă in acest sens rădăcinile de brusture, tecile de fasole, frunzele de dud, frunzele de nuc, frunzele de afin, schinelul, ciumăreaua. Acestea sunt recunoscute pentru proprietăţile lor de a scădea glicemia şi se folosesc sub pulbere din plantele uscate.
Afinul este cea mai studiată dintre plantele cu efect de scadere a glicemiei.
Afinele şi ceaiul din frunze de afin sunt numite "insulină vegetală", de aceea nu ar trebui să lipsească din regimul alimentar al persoanelor care suferă de diabet zaharat.
Sper ca te-am ajutat.
Ceau!
Infuzie = Solutie obtinuta din produse vegetale, frecvent plante, puse in contact o perioada de timp cu apa incalzita la temperaturi ridicate (de exemplu ceaiul de plante). infuzia sau ceaiul este cea mai simpla si des utilizata metoda de beneficia de substantele active din plantele medicinale. Se fierbe apa timp de 10-15 minute. Intr-un vas (preferabil de portelan) se pun 1-2 lingurite de planta peste care se toarna 250 ml din apa clocotita. Vasul se va acoperi, iar continutul se va amesteca de cateva ori. In maxim 15 minute, infuzia poate fi strecurata si consumata.
Se bea cate 2 cesti de ceai de afin pe zi: una dimineata si una seara inainte de culcare pentru a te linisti.