| Anonimu739 a întrebat:

sunt baiat, am 13 ani fara 5 luni 1, 70 si 75 de kilograme, dar problema cu care ma confrunt cel mai des sunt sanii mei, acestia sunt mari si nu stiu daca e o chestie hormonala sau din cauza grasimii. Ma confrunt cu ei de1 an, ce as putea face?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Violleta2022 a răspuns:

Asadar ai doar 12 ani si jumatate, 1.70m si 75 de kg.
La varsta asta, trebuia sa ai maxim 60 kg, de aceea esti supraponderal (gras) si te sfatuiesc sa te apuci serios de sport, ca sa elimini 15 kg din greutatea actuala.
Sanii si burta proeminenta, apar la baieti si barbati doar cand sunt supraponderali.
Ei sunt nu doar inestetici, dar spun despre starea ta de sanatate ca nu mai este una normala, sanatoasa, putand degenera in diabet de tip 2.
Se impune dieta sanataosa si sport, ca sa ajungi la maxim 60kg si sa te mentii acolo.

4 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Nu stiu ce este "stagi doi", poate clarifici!

| doctorandus a răspuns:

Grasii au sanii mari, in general. Nu e ceva neobisnuit.

supadeceapa
| supadeceapa a răspuns:

Singura problemă e că ești pufos. Ar trebui să slăbești puțin.

| Anonimu739 explică:

Am uitat sa precizez ca sunt in stagi doi cu marimea lor