| Hacker_Piciu_1997 a întrebat:

Sall cine ma ajuta funda si vot cand stau in pat mi se misca ceva prin burta maini si pe la laba de la picior sa fie oare cancer am 16 ani si beau foarte mult cola zilnic 1 kg pe zi cate odata si doua

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Azµre a răspuns:

Ți se pare... tenisunea mare de la cola, vezi un medic.

17 răspunsuri:
| Buliga_Dina_1997 a răspuns:

Te-as sfatui sa mergi la medic si sa nu bei cola,,,

| FrumoasaTa a răspuns:

Eu zic sa incetezi pentru o perioasa de timp sa consumi alimente fast-foot inclusiv cola.In caz ca nu stiai cola este foarte daunatoare sanatatii, ea are capacitatea sa-ti distruga ficatul pina la ultima molecula din el.

| marcous a răspuns:

Nu e cancer, cofeina a provocat o nevroza care da manifestari somatice. Cand o sa ti se zbata si ochiul o sa fie clar ce ai.

| doctorandus a răspuns (pentru marcous):

Cola n-are suficienta cafeina pentru a provoca nevroza. Ca sa bei caefina cat dintr-un pahar de cafea trebuie sa consumi sapte pahare de Cola. Insa zaharul din Cola poate produce diabet, asa ca bea Cola Zero sau Cola Light.

| marcous a răspuns (pentru doctorandus):

Nu provoaca nevroza dupa primul pahar, si nici dupa primele 100. Nevroza se dezvolta in timp.

Sa nu uitam ca diagnosticul de nevroza e perimat si nu se mai pune. Nevroza nu mai exista ca boala in medicina contemporana.

Nu exista ca boala, dar exista ca manifestari.
Acum se pune direct diagnosticul de anxietate, care cuprinde si toate nevrozele.

Exista tulburare de anxietate produsa de cafeina, dar Cola nu contine suficienta cafeina pentru asta. E ca si cum ai spune ca un om care bea o cafea dimineata poate da in tulburare de anxietate indusa de cafeina.

Eu am suferit de anxietate si atacuri de panica, tocmai de la cola. Deci, se poate.

La un om cat de cat normal, asta nu se poate. Doza de cafeina dintr-un litru de Cola e cat din 143 ml de cafea de la McDonalds sau StarBucks (nu cafea la ibric cum fac romanii). Daca ar fi asa cum spui ar inseamna ca toata viata ta n-ai voie sa bei cafea, ceai negru si ceai verde.

| doctorandus a răspuns (pentru doctorandus):

Plus ca n-ai mai avea voie cacao si ciocolata.

Nu am voie sa beau cafea, ceai negru sa fumez tigari si nici sa folosesc alte substante stimulente (pentru a evita recidiva)
De asemenea, nu am voie sa beau decat cu masura (alcoolul are efect anxiolitoic in doze mici si anxiogen in doze mari)
N-am vorbit in necunostinta de cauza, am trecut si eu prin asta. Stres + cofeina = anxietate (mai devreme sau mai tarziu)
medicul mi-a zis ca, cofeina din cola este sintetica (nu naturala) si este mai periculoasa decat cea din cafea (chiar si la doze mici)

Medicul dumitale e un imbecil. Vezi pentru detalii http://www.science20.com/......food-87785

Avand in vedere ca am fost la cel mai bun din Romania, si am platit 2 milioane jumate pe consultatie ma indoiesc ca este un imbecil (o imbecila in cazul de fata)

Cafeina sintetica poate fi distinsa de cafeina naturala pentru ca are alte procentaje de izotopi. In rest e aceeasi substanta, fie ca o extragi din plante sau o fabrici artificial. Cine e bata la chimia de liceu sa se lase de practica medicala. Astia cu medicina alternativa/naturista sunt niste bolnavi. Sa absolvi medicina si sa te apuci de medicina alternativa e ca si cum ai absolvi teologia ortodoxa, te-ai face popa si ai incepe sa canti in biserica "Allah miluieste!" Zic de medicina naturista ca doar astia au boala pe susbtantele fabricate artificial, medicii care se respecta nu gandesc asa.

Era medic psihiatru, nu practica medicina naturista. A fost si prin strainatate...

Da, ba, s-o fi gandid ca deoarece are niste micrograme de C14 mai putin o fi super-naspa pentru ficat. Eu i-as oferi niste cursuri introductive de chimie, poate n-o fi prea tarziu.