Meningita este provocata de un virus.
Inseamna inflamarea meningelor, foitele ce acopera coloana vertebrala si creierul, protejandu-le si hranindu-le.
Virusul meningitei este contagios, il poti lua de la cineva sau daca traiesti sau vizitezi un loc infectat.Nu are nici o legatura cu acoperitul capului, poti face meningita si daca esti imbracat cu plapuma.
Draga mea, sfatul meu este sa porți căciulă când e frig afara si sa lași fudulia pentru ca durerea de cap nu vine la vârstă asta.
Dar poți face o sinuzita de toate zilele pe care o poți avea toată viață.
Durerile vor apărea după vârstă de 25-30 de ani.
Si eu eram la fel de fudula, fara căciulă, fara gluga, insa acum nu stiu cum sa ma imbrobodesc mai bine, trecând prin mai multe umblând cu capul descoperit.
Același comentariu citește l la masculin.
E același lucru cu sănătatea.
Sinuzita,provocat de un virus, raceala, de o bacterie/virus, flu de un virus etc..nu exista nici o boala ce o poti face datorita frigului.Frigul este doar lipsa energiei termice. Poti alerga gol pusca la -20 de grade,daca in aer nu este nici un agent patogen,nu vei raci. Terminati cu expresiile "mai bine nu risti" suna ca "te-ai ars in ciorba,sufla si in iaurt,nu risca!",sau "te-ai inecat, sa nu mai bei apa niciodata!"Nu te indemn la rau, doar incerc sa inlatur credintele populare cum ar fi ca de la frig racesti. Oamenii racesc mai des in perioadele reci, fiindca aglomeratiile de indivizi sunt tot mai dese cu scopul incalzirii reciproce, asa facundu-se un interesant schimb patogenic.