| LoLiPoP101 a întrebat:

Imi poate spune cineva o metoda naturala pentru a adormi mai repede? adica fara pastile sau ceva de genul... ceva natural va rog :* funda ( daca categoria nu e potrivita... imi pare rau, dar nu stiam ce se potriveste )

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Cel mai bine si mai eficient este sa-ti creezi propriul ritual de culcare. Regulile importante sunt urmatoarele: se inchid televizorul, calculatorul si telefonul cu minim doua ore inainte de culcare, niciodata nu se doarme cu acestea aparate in camera (daca te trezesti cu telefonul, ai grija ca el sa fie inchis toata noaptea), se aeriseste foarte bine camera de culcare, se bea un ceai sau un lapte cald cam cu o ora inainte de culcare, se face dusul necesar, dar nu prea rece si nici prea fierbinte, in ultimele 30-45 de minute inainte de culcare se face o activitate relaxanta (de exemplu citit) cu lumina cat mai putin agresiva si in liniste< te culci mereu la aceeasi ora acre trebuie sa fie obligatoriu inainte de ora 12 noaptea, nu dormi excesiv, nu consumi cafea, cola, ciocolata dupa ora 16. Dupa 5-6 saptamani de folosire a programului, vei dormi minunat.

18 răspunsuri:
| deny2013 a răspuns:

Gandeste-te la ce vei face maine si inchide ochii sau numara oi cu ochii inchisi.Somn usor! :*

| LoLiPoP101 explică (pentru deny2013):

laughing nu prea merge... ma duc de pe film pe film si imi imaginez tot felul de lucruri...cu asa ganduri frumoase e greu sa dormi

| deny2013 a răspuns (pentru LoLiPoP101):

Mie mi-a mers...dar asculta muzica si inchide ochii

| OnuOnulică a răspuns:

Sincer sa fiu si eu ma culc pe la 3-4 chiar 5 dimineta...eu cred ca e ceva de timp astepta pana in octombrie-noiembrie apoi vei putea dormi happy
Posibil de la caldura...

| floaredecolt03 a răspuns:

Bea un ceai de tei. mananca ceva bun ....asculta o melodie preferata sau muzica simfonica

| LoLiPoP101 explică (pentru OnuOnulică):

Nu stiu ce sa zic... am auzit de niste tehnici prin care iti poti induce o stare calma si sa adormi repede

| Oana92 a răspuns:

Asculta muzica de relaxare, gasesti pe youtube. Ai grija sa nu mananci chiar inainte de culcare si incearca sa elimini orice sursa de lumina si zgomot. Somn usor!

| LoLiPoP101 explică (pentru Oana92):

Mda...eu sunt o persoana mai excentrica, agitata si nu am stare

| lullaby23 a răspuns:

Gandeste-te la ceva frumos.

| Braunion a răspuns:

Fa curat in casa cam 2-3 ore inainte sa te culci. Da fa-o sustinut, nu cu pauze. Recomand inclusiv sters praful si spalat prin zonele greu accesibile. Iti garantez ca dormi bustean.

| LoLiPoP101 explică (pentru Braunion):

rolling on the floor Nu cred cs pot face asta zilnic laughing

| Braunion a răspuns (pentru LoLiPoP101):

Ooo, ba poti, cum sa nu. Si daca e prea curat in casa gasesti tu ceva de facut : cureti cartofi, speli vase, faci piata, gatesti, te inscii voluntara la o casa de copii, se gasesc lucruriwinking

| LoLiPoP101 explică (pentru Braunion):

rolling on the floor Sunt baiat omule... nu prea cred ca mi se potriveste tongue

| Braunion a răspuns (pentru LoLiPoP101):

Ai zis ca vrei sa dormi, eu ti-am dat solutii. Ai prins oricum ideea.
Daca nu poti face nimic din cele de mai sus, fa flotari pana adormiwinking

| LoLiPoP101 explică (pentru Brigaela):

Ok voi incerca :*

| Laurentiu_Barbu_1985 a răspuns:

Munca...vei adormi ca un prunclaughing))

| SauronLPF a răspuns:

Numara oibig grin

| LoLiPoP101 explică (pentru SauronLPF):

Nu merge laughing