| floricica1999 a întrebat:

mi-au aparut cosuletze de la caldura cum sa scap cit mai repede de ele.Dau funda

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Deea157 a răspuns:

Buna! Uite ce trebuie sa folosesti la cosuletele de caldura dar si la cele normale :
Cartof crud

Felia de cartof crud are multe întrebuinţări potrivit sfaturilor bunicii, iar una dintre cele mai utile este efectul antiacneic. Taie o felie dintr-un cartof crud alb şi lipeşte-o de zonele cele mai afectate. Dacă este lăsat să acţioneze timp de 5-10 minute, cartoful reduce şi inflamaţia provocată de coşuri.

Fulgi de ovăz

Masca de fulgi de ovăz este una dintre cele mai folosite tratamente naturale pentru coşuri. Măcină bine un pumn de fulgi de ovăz şi amestecă-l cu puţină apă. Lasă mască să acţioneze 15 minute, timp în care stai întinsă pe spate.

Gălbenuş de ou

Un gălbenuş de ou, bătut bine înainte să fie aplicat pe faţă cu o pensulă cosmetică, este un tratament eficace împotriva coşurilor. Lasă-l să se usuce şi spălă-ţi faţa după 10 minute cu apă călduţă. Repetat zilnic timp de o săptămână, acest tratament poate avea efecte excelente.

Mere cu miere

Amestecă un sfert de mâr ras cu o linguriţă cu vârf de miere pentru a obţine o mască naturală şi eficientă cu efect antiacneic. Dacă mierea este foarte groasă, poţi adăugă şi puţină apă la mască ce se ţine pe faţa timp de 20 de minute.

Bicarbonat de sodiu

Amestecat cu apă, bicarbonatul de sodiu devine o pastă ce te poate ajuta să scapi în mod natural de coşuri.
Poţi opta pentru o mască facială completă, care se spălă cu apă călduţă după ce s-a uscat, sau poţi aplica amestecul doar pe coşurile cele mai mari.

Ceai de mentă

Infuzia de mentă are un efect dovedit împotriva coşurilor şi îţi împrospătează pielea, reducând inflamaţia şi petele roşii. Dacă ai pielea foarte sensibilă, testează mai întâi reacţia la ceaiul concentrat de mentă pe o zona redusă.

Oţet cu sare

Un amestec de oţet cu sare de masă fină şi cu apă poate fi o altă soluţie naturală accesibilă acasă oricând. În funcţie de sensibilitatea pielii tale, poţi dilua oţetul mai mult. Nu păstra amestecul pe faţă mai mult de 5 minute, după care spălă-ţi faţa cu apă rece.

Ghimbir

Dacă ai acces la ghimbir proaspăt, această plantă poate avea un efect antiacneic excelent. Sucul obţinut la tăierea unui rizom de ghimbir proaspăt are un efect puternic împotriva coşurilor şi calmează inflamaţia atunci când este aplicat local. După câteva zile de tratament, erupţia poate dispărea complet.

Ulei de arbore de ceai

Nu degeaba arborele de ceai este un ingredient folosit în multe produse cosmetice cu efect antiacneic. Uleiul extras din această plantă are efecte puternice atunci când este aplicat direct pe coşuri.

Castravete

Dacă ai porii dilataţi, acneea poate fi mai vizibilă şi mai neplăcută. Sucul obţinut dintr-un castravete proaspăt are un efect puternic pentru calmarea acneei pe un ten cu pori deschişi. Se ţine întins pe faţă timp de 15 minute, apoi se îndepărtează cu apa
Spec ca te-am ajutat happy Fundita puppy dog eyes?

6 răspunsuri:
| danielaxyz a răspuns:

Crema cu extract de melc de la Herbagen

| maria999 a răspuns:

Buna! Spala-te cu sapun cu sulf dimineata si seara, iar dupa foloseste o crema pentru cosuri.

| pisicutzaPOKERITZA a răspuns:

Cele mai efeciente produse naturale improtriva cosurilor sunt mierea de albine, otet de mere, sapun de sulf care se gaseste la farmacie dimineata si seara. Poti sa folosesti si o crema( asigurate ca nu este expirata, ca este cat de cat renumita pentru ca sunt bune cele renumite). Eu folosesc mereu mierea de albine de 3, 4 ori pe saptamana seara si dupa imi dispar( nu trebuie sa te atingi de ele sau sa pui mana des pe fata). Cand imi reapar, asta rar, imi pun din nou. Aplic un strat subtire sau daca sunt mai,, grave'' un strat mai gros in fiecare seara. Bafta!

| Zenithf a răspuns:

Dupa dus, clateste zonele sensibile cu ceai de musetel. Poarta parul prins, sa nu atinga pielea (fruntea, gatul), sa poata pielea, mai ales cand este transpirata "sa respire". Ai grija si la alimentatie, cat mai putine gunoaie de genul fast-food, snacks-uri, prajeli.

| floricica1999 explică (pentru Zenithf):

Frumos spus "gunoaie"!

| floricica1999 explică (pentru Deea157):

Referitor la ciaiul cu menta imi poti da detalii happy