Un dermatolog e bun.
Între timp poți încerca să masezi de două ori pe zi cu o cremă grasă, de exemplu Locobase. Nu spăla miinile mai mult decât necesar, nu sta cu ele în detergent, dizolvant sau alte lichide.
Mergi la medicul de familie sa-ti dea trimitere la dermatolog.
Eu iti recomand sa eviti produsele cu iritanti, parfum, alcool etc. si sa folosesti doar produse blande care sa nu-ti agreseze pielea.
Pentru curatare ( primele 3 produse le gasesti exclusiv in magazinele DM, ultimul il gasesti in farmacii - toate sunt formulate bland dar eu as merge pe ultima varianta pentru inceput pana ti se mai amelioreaza simptomele. In nici un caz sa nu folosesti sapun. ) :
Balea Med Ultra Sensitive Waschgel – Gel de curatarere, solubil în apă 150 ml 10 lei
Balea Med Ultra Sensitive Duschgel – Gel de dus 250 ml 8 lei
Balea Artz Seife – Sapun lichid pentru maini 300 ml pret 7 lei
Bioderma Sensibio Gel Moussante - gel de curatare 200 ml 30-37 lei
Pentru repararea si hidratare iti recomand urmatoarele creme :
Crema dermoprotectoare gerovital h3 derma+ ( are ingrediente foarte bune, este si la reducere si transportul e gratuit pana pe 17 aprilie - mi se pare o afacere buna, in farmacii e mai scumpa )
https://www.farmec.ro/produse/ten/crema-dermoreparatoare-429.html
Bioderma balsam intensive atoderm - varianta de 75 ml costa undeva la 26 lei ( preturile depind de la o farmacie la alta si daca ai card, iti recomand sa ceri inainte sa ti se faca un card iar daca stai in Bucuresti poti sa-ti cumperi produsele de la farmacia tei sau bebe tei - sunt mult mai ieftine, au si site dar se plateste in avans cu cardul )
Bioderma Crema Nutritiva Atoderm - costa 30-35 lei
http://www.bioderma.com.ro/produsele/atoderm/nutritive
Eu as folosi prima crema pentru inceput ( gerovital h3 ) mai ales ca are printre primele ingrediente panthenol care este un ingredient foarte bun : are efect reparator, calmant, hidratant si anti-inflamator. Ajuta la vindecare leziunilor mult mai repede si accelereaza regenerarea pielii. Mi-au placut si ultimele doua creme dar cred ca asta te-ar ajuta mai mult pentru inceput.
Succes ^^
,, Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament. ''