| SpikLo a întrebat:

Acum 3 saptamani am facut o circumcizie. La inceput m-am dat cu betadina si acum nu ma mai dau cu nimic. Dar am observat ca, glandul este cam uscat si face un fel de cojite. cand fac baie isi revine cat de cat dar cand ies din baie incepe iar sa se usuce si sa faca putina coaja. E normal?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| jj7700 a răspuns:

Este perfect normal. In urma expunerii permanente la aer, glandul tau va capata un aspect mai uscat si mai aspru fata de glandul unui penis necircumcis. Glandul este un organ intern, acoperit de tesut mucos si tinut intr-un mediu umed de catre preput la barbatii necircumcisi. In urma circumciziei, mucoasa prepututiana este extirpata, glandul ramane expus si se usuca, el nemaifiind hidratat de secretiile preputiene. Ca urmare a acestui proces, stratul superior de piele de pe gland se exfoliaza (acea cojire de care zici), el fiind inlocuit de un strat subtire de tesut bogat in cheratina, cu rolul de a proteja glandul la expunerea permanenta la factori externi (aer, lenjerie intima, contact sexual direct). Acest strat de cheratina este suspectat ca fiind factorul principal care contribuie la ratele mult mai mici de infectie cu bolie cu transmitere sexuala in cazul barbatilor circumcisi, intrucat stratul acesta "inchide" porii din piele prin care pot intra diversi factori patogeni. Ca efect vizual al acestei transformari, glandul capata un aspect uscat, de o culoare mai apropiata pielii (isi pierde movul-albastrui specific unui penis necircumcis), si poate aparea usor "zbarcit" in stare flasca. Toate aceste schimbari sunt absolut normale si indica un gland sanatos acomodat la expunerea cu mediul extern.

In ceea ce priveste sensibilitatea glandului, vei observa o scadere a ei cand penisul e in stare flasca si e uscat, ce va elimina disconfortul initial de a-ti atinge glandul de lenjerie/jet de apa in dus. Totusi, odata ce il lubrifiezi si intrii in erectie, nu va fi nicio diferenta perceptibila de sensibilitate si intensitatea placerii la atingere intre glandul unui barbat circumcis al unuia necircumcis. Glandul penisului circumcis in erectie are un aspect neted, fin, usor lucios si de culoare mai deschisa decat glandul unui penis necircumcis, dar este identic din orice alt punct de vedere.

4 răspunsuri:
| Hutzy95 a răspuns:

Face cojitele alea probabil datorita faptului ca esti operat nu de mult timp, si eu am avut o operatie din asta, la un moment dat nu o sa iti mai apara cojitele alea si o sa ramana uscat glandul

Bula
| Bula a răspuns:

Este din cauza tratamentului indelungat cu betadina.
Iodul din continut are acel efect de uscare, daca pielea este subtire.
Dupa un timp va trece, isi va reveni.
Pana atunci, daca te deranjeaza (ai mancarimi), atunci poti sa pui un pic de crema "Petrini" (aceea crema alba care se pune la bebe cand li se irita funduletul in scutece).

| SpikLo explică (pentru Bula):

Nu am mancarimi. Doar se usuca si face coji. Maine o sa merg la doctor sa se uite la ‘instrument’?

Bula
| Bula a răspuns (pentru SpikLo):

Mancarimile nu sunt obligatorii, dar sunt posibile.
Intreaba si doctorul.
Mai mult ca sigur, si el iti va recomanda ceva crema.