| WLMA a întrebat:

Acum un an mi-a intrat o așchie in deget, de care am uitat. câteva luni mai târziu mă durea pentru că apăsăm pe ea când încercăm să închid ușa de exemplu. Acum o luna s-a umflat zona așa că am scobit, l-am scos și am așteptat să se refacă pielea. Problema e că uneori când apas in acea zona încă mă doare. E posibil sa fi rămas un vârf sau e doar de la rana pe care a lăsat-o? Cum de nu s-a infectat in atâta timp?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
10 răspunsuri:
| Ralu_Raluka_1995 a răspuns:

Foloseşte un atibiotic de exemplu tetraciclină unguent si bunici i sa întâmplat tot aşa şi ia trecut cu tetraciclină

| anonimg a răspuns:

Nu s-a umflat in tot timpul acesta pentru ca organismul lupta cu toate puterile lui impotriva oricarui corp strain. Si cand nu mai poate lupta, atunci s-a si umflat.
Durerea de la rana este una, iar durerea ca acolo se mai afla ceva este alta. Numai tu iti poti da seama de lucrul acesta. Era important ca sa fi analizat bine de tot tepusa care ai scos-o.
Acum nu ai altceva de facut decat sa astepti pana cand rana se va vindeca complet. Daca se va vindeca si nu te mai doare, atunci e ok; dar daca s-a vindecat si inca te mai doare, atunci nu este ok. Ori mai poti sa faci o radiografie, unde se poate vedea daca acolo mai este ceva sau nu.

| Mihailescu_Valeriu_1953 a răspuns:

IN MOS SIGUR AI UN SISTEM IMUNITAR IMPECABIL, care a izolat acea aschie. Trebuie sa astepti sa se refaca tesutul care "a rupt" legaturile dintre celule

| WLMA explică (pentru anonimg):

Am de gând să fac o radiografie in cazul in care o să mă înțepe când o sa masez zona.

| WLMA explică (pentru Mihailescu_Valeriu_1953):

Ce e drept e că n-am mai răcit de câțiva ani buni

| Mihailescu_Valeriu_1953 a răspuns (pentru WLMA):

Greu de crezut ca o sa poata fi identificata o potentiala ramasita microscopica a unei aschii. sad

Eu as putea trăi cu ea. Nu as vrea sa pățesc ceva mai rău. Vreau sa o rezolv cat mai e inofensivă

Daca rana prezinta semne evidente ca se inchide : ai rabdare sa se refaca tesutul celular!

La suprafață e închisă, nu știu ce e înăuntru. Nu știu dacă mușchiul pe care l-a străbătut s-a refacut

In profunzime inca se treface; epiderma s-a inchis pentru a proteja. acesta si este rulul epidermei.