| M1989 a întrebat:

Salut all, mai este cineva pe acest grup care nu se poate odihni datorita viselor interminabile? Am ajuns sa fiu mereu mai obosit dupa o noapte de somn ca si dupa o zi de munca.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
14 răspunsuri:
| TimberWolf a răspuns:

Am si eu probleme de somn. Poate fi stresul, anxietatea, depresia, neimplinirea, frustrarile, boli neurologice, etc.
Plecam de la prezumtia ca e stresul ia un complex de vitamine si minerale si vin-o peste 30 de zile si zi cum te simti.

| TimberWolf a răspuns:

Fa o hemoglobina glicozilata poate ai fluctuatii ale zaharului din sange, eu am descoperit ca am prediabet si asta imi da multe simptome aiurea cum ar fi treziri repetate, depresie, stres, anxietate, si altele.

| Konstantinos99 a răspuns:

Daca traisesti in Bucuresti e clar de cewinking praf, poluare, radiatii mda. Daca stai in mediul rural e cam anormal

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

A, nu... Noi chiar dormim ca si cum am fi avut o zi de munca.
(chiar obisnuim sa mergem la munca)

| M1989 explică (pentru NoTurbinaNoGood):

Din pacate sa stii ca in Germania chiar se munceste nu cresc bani in copaci? dar fiecare intelege ce vrea...

| Violleta2022 a răspuns:

Ti-as recomanda sa vezi un psiholog, fiindca cosmarurile sunt generate de anumite probleme, care pot inceta in urma terapiei.

| doctorandus a răspuns:

Cere un consult la psihiatrie.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Tine un jurnal de vise. Notezi acolo primul lucru cand te trezesti.
Recitesti dupa vreo 6 luni si vezi cum se coreleaza cu evenimentele din viata ta.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns (pentru LaSteauaCareaRasarit):

Exact acum 2 ani visai asta:
https://www.tpu.ro/......luat-ceva/

Este vreo legatura intre cele 2 vise sau evenimente?

| relian a răspuns:

De cand visezi asa, sau asa ai visat mereu? Trebuie sa spui chestiile astea.
Cind visezi, da creierul nu se prea odihneste. Cel mai bun, este sa mergi la un doctor, ala iti poate prescrie ceva medicamente pentru somn, si din ce stiu, daca folosesti medicamente nu mai visezi.Bine nu-s sigur, eu stiu ca am fost adormit de cateva ori pentru numite interventii medicale si nu am visat absolut deloc, am dormit cum niciodata in viata mea nu mai dormisem asa laughing

Dar doctorul te va lamuri mai bine.Eu nu visez asa ca tine, dar adorm foarte greu si am fost asa de cand ma stiu, asa ca nu pot sa spun mai multe, ori sa iti dau ceva sfaturi, pentru ca nici eu nu am fost la medic, cit dorm chiar si putin imi este de ajuns.

| anonimg a răspuns:

Renunță la masa de seară. Stomacul trebuie să fie complet gol când ne băgăm în pat.

| M1989 explică (pentru LaSteauaCareaRasarit):

Am rare momente cand visez urat, de cele mai multe ori visez tot felul de oameni, visez ca merg, si de cele mai multe ori asimilez sunetele din jurul meu in vis, de exemplu saptamana trecuta un vecin taia lemne cu drujba. Auzind sunetul drujbei ce crezi ca am visat....ca taiam eu lemne cu drujba? de multe ori visam ce auzeam vorbinduse la tv. Am renuntat la tv in dormitor. cert este ca nu exista noapte fara sa visez si stiu cu exactitate tot ce am visat. Cel mai ciudat vis pe care l am avut a fost acum 10 ani in urma cand m-am visat mort. Efectiv imi vedem corpul in sicriu vedeam toti oameni de langa mine..nu stiu cum sa explic dar cand ma priveam simteam ceva ca si o durere( nu fizica) la nivel de constinta. Idee este ca oricat as dorimi mereu visez si niciodata nu ma simt odihnit.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns (pentru M1989):

Tine un jurnal de vise.
Notezi data si ce iti amintesti din vis.
Vor capata sens la momentul potrivit. Dar doar pentru tine.
Bucura-te ca ai acest instrument (visul) la indemana si foloseste-l. Cu timpul vei intelege menirea lor.

| NoTurbinaNoGood a răspuns (pentru M1989):

Nasol, daca esti obosit si totusi nu poti dormi de vise.
Eu am vise deranjante abia spre dimineata, dupa ce m-am odihnit suficient, adica dupa 7-8 ore de somn adanc.
Daca bei multa cafea, incearca sa o reduci la una-doua pe zi, si incearca niste suplimente cu calciu si magneziu, vezi daca se modifica in bine starea.
Eu am experimentat nopti albe desi eram acasa in liniste, si obosit, cand combinam multa cafea cu cola zilnic. Ma puneam in pat si in loc de relaxare, aveam palpitatii puternice.