Pai e vara, acum ai timp sa faci sport si ce iti mai doresti. E adevarat, daca te apuci de basket, inot o sa cresti, mai faci si niste abdomene, flotari si alte exercitii ca sa mai slabesti si cam atat poti sa faci. Trebuie sa fii motivat. Oricum, iti urez succes!
Cel mai bine pentru tine este sa mergi la un medic endocrinolog care sa te consulte si care sa iti dea sa iti faci cateva analize pentru a vedea daca sunt ceva probleme din cauza carora nu te inalti. Supraponderalitatea este si ea un simptom care denota faptul ca pot fi probleme pe cale endocrinologica si pe care doar un medic te-ar putea ajuta sa le depasesti. Deasemenea probabil esti grasut si din cauza ca nu esti foarte inalt. Asadar recomandarea mea este sa mergi la un consult endocrinologic.
Fiecare om e unic si de aceea fiecare se dezvolta intr-un mod unic. La varsta ta ar trebui sa fii activ si sa faci miscare cat mai mult insa fara exercitii complicate, fara ridicare de greutati caci facute gresit iti pot afecta sanatatea. Este important cum si cand mananci insa cel mai important este CE mananci: evita zaharul cat mai mult si tot ceea ce contine zahar (paine alba, cereale... citeste etichetele). Mananca cat sa nu-ti mai fie foame si respecta mesele zilei.
Cat despre miscare - tu ai spus singur ca esti lenes. In lumea asta sunt indivizi care fac si altii care asteapta... daca vrei sa ramai lenes atunci nu te mai plange de cum arati caci nu vrei decat sa te plangi. Daca vrei sa faci ceva renunta cat mai mult la telefon, tableta, computer si interactioneaza cu lumea din jurul tau, cu prietenii... Ca sport poti merge la o piscina si daca te tii de acest sport (cateva ore saptamanal) iti garantez ca vei fi ravnit pentru fizicul tau.
Natura te va ajuta doar daca tu vrei sa fii ajutat! Nu mai fi lenes! Fii activ!
Stiu ca nu pare credibil dar am auzit ca atrnatul de o bara ajuta sa te inalti. Nu stiu cat de adevarat o fi dar trebuie sa ai rabdare.
Eu am 1, 80 si m-am inaltat brusc. Incearca sa te apuci de vreun sport cum intri la liceu daca acum nu gasesti. De preferabil baschet, handbal sau volei. Dar mai intai trebuie sa faci un efort sa slabesti. Incearca sa nu mai mananci paine multa si dulciuri, doar in cantitati rezonabile. Daca te infometezi nu faci bine. Incearca sa elimini infometatul.
Bafta.
Poti încerca sa mergi la sala, sigur găsești o fata pe acolo, s-au încearcă un sport de exemplu volei sau baschet.In plus sigur ai bicicleta sau role ieși cu prieteni sau singur fa ceva ce iti place si in același timp si bun pentru tine! Incearca pentru slăbit pastile si multe fructe ca tot e vara, iar pentru înălțime poate găsești miște vitamine sau ceva de genu! Sper ca te-am ajutat!