Eu te sfatuiesc sa iei vitamine mai bine, sau sa mananci multe fructe si legune
La varsta pe care o ai, este foarte usor sa iti modelezi corpul. Suplimentele sunt pentru acele persoane care intamina dificultati in a-si modela corpul eficient. Este mult mai bine si ofera rezultate de lunga durata consumul de fructe, legume, lactate si carne slaba (cu masura). Numai asa vei putea mentine un stil de viata sanatos si daca vei avea intr-adevar vreodata nevoie de suplimente, sa aiba efect atunci cand le vei lua. Daca incepi de pe acum, corpul va dezvolta o dependenta fata de suplimentele de orice fel si cine stie ce probleme de sanatate iti mai pot aduce... Sper ca ti-am fost de folos
La vitamine m-am referit sa cumpar de la farmacie calciu etc crezi ca este sanatos? ps o sa mananc si fructe dar sa iau si vitamine.
Cu ce te ajuta multe fructe si legume cand mergi la sala?
Mareste cantitatea de proteine din alimentatie, 4-5 mese pe zi bogate in proteine ( carne, lapte, branza, oua ), sa-ti asiguri 2 grame / kilogram-corp zilnic, asta e CEL MAI IMPORTANT, altfel o sa ai rezultate mediocre chiar si cu cel mai tare antrenament.
In al doilea rand, vara nu are rost sa-ti iei vitamine, minerale, etc., le poti lua din alimentatie. Iti iei proteine atunci cand nu mai poti sa-ti asiguri cele 2 grame doar din mancare, pana atunci NU ai nevoie.
Calciu poti sa-ti asiguri din branza si lapte. Vitamine din miere, fructe si altele, cauta pe net.
In ordinea importantei conteaza : alimentatia, odihna, antrenamentul si suplimentele. Deci sunt abia pe ultimul loc.
Ca sa nu dai banii degeaba pe suplimente ( am vazut destui cu rezultate mediocre dupa zeci de cutii ) trebuie sa ai alimentatia + odihna ( de multe ori neglijata ) + antrenamentul pus la punct ( 90 % din cei care merg la sala se antreneaza INCORECT, de genul lucreaza 2 grupe mari la un antrenament, sau stau peste o ora, sau fac exercitiile incorect doar ca sa miste greutati mari, etc. )
Intai fa-ti o analiza care se numeste "calcemie" si vezi daca nivelul de calcemie este OK. Daca nu, atunci poti lua suplimente. In cazul in care nivelul este OK, atunci nu este bine sa aduci un extra-aport de calciu. In schimb, te ajuta foarte mult daca iei magneziu si zinc De asemenea, te sfatuiesc sa mergi la sala o luna si sa mananci sanatos, iar apoi, in functie de rezultate, te poti decide daca sa iei proteine si L-Carnitina. Eu le-am folosit pe acestea doua dupa o luna de sala (adica dupa ce s-a obisnuit corpul) si pot spune ca in cantitatile recomandate, dau rezultate extraordinare!