Skinoren is crap. Zeama de lamaie si cartoful sunt cretinisme.
Ideea ca aceste cosuri dispar dupa ce faci sex e o tampenie.
Acneea juvenila dispare de la sine de cele mai multe ori dupa incheierea pubertatii - 18 -20 ani. Uneori persista pana la 30. Ideea e ca acneea juvenila se manifesta sub forma cosurilor clasice.
Ma tem ca petele rosii pe care le ai in barbie sunt un alt tip de acnee infectioasa insa va trebui musai sa mergi la medicul dermatolog. Daca o lasi netratata risti sa ramai cu ea.
Eu am avut si cosuri clasice si cosuri concentrate in anumite zone. Am facut tot posibilul sa scap si n-am reusit pana cand nu mi-a trimis matusa-mea ulei esential din arbore de ceai 100%. Pe vremea aia nu cred ca exista si la noi si asta era o marca canadiana.
Insa acum exista bine mersi fabricat de fares si inca una sau doua firme. E ieftin, vreo 12 lei sticluta de 10 ml. Se da seara la culcare pe toate zonele afectate dupa ce fata a fost spalata cu sapun. La mine a functionat cam intr-un an diminuandu-se nebunia pana aproape de extinctie. Am tenul gras insa si cosuri mai apar uneori insa nu mai am acnee. Mai imi apare adica vreo unul doua pe luna.
Acest ulei e un puternic dezinfectant antibacterian si cicatrizant. Functioneaza cel mai bine atunci cand cosul pe care il aplici a fost stors. Procentul de persoane care raman cu urme pe fata de la stors cosurile e extrem de mic. Unele raman cu porii putin mai dilatati iar altele nu au nici un bai. Deci in opinia mea un cos nestors e pur si simplu sursa de infectie pentru zonele imediat invecinate si nu faci nici un fas daca lasi puroiul in piele. Imediat ce ai stors unul dai cu acest ulei, nediluat, dupa ce ai dat cu spirt. Vei observa ca zona se vindeca mult mai rapid.
Sunt convins ca intr-o anumita masura acest ulei iti va fi de folos. Insa la modul in care spui tu ca ai in barbie problemele, e bine si musai sa consulti dermatologul. Ah si apropo in nici un caz sa nu iei Zinerit sau cum naiba ii spune. E un dezastru.