| BestHelper a întrebat:

Salut am 17 ani si aproape 1.70m... ideea e ca vreau pana pe la 23-24 de ani cand se termina ciclul de crescut la baieti sa cresc ( nu stiu daca este posibil) undeva la 1.90+ pana in 2m.Asta ar insemna sa mai cresc vreo 20 si ceva de cm.Credeti ca este posibil daca ma apuc sa zicem de inot si baschet? Si pana la 23 de ani sa trag calumea adica in fiecare zi si antrenament destul de solicitant?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| justmystyle a răspuns:

Buna! Asta depinde de organismul fiecaruia. Daca este sa te inalti, te inalti si fara niciun fel de sport/antrenament. Fratele meu a crescut intr-o vara 15 cm. Si, in legatura cu muschii, poti sa ii dezvolti bine, bine la sala sau acasa cu obiecte grele si care consideri tu ca iti suprasolicita muschii. Succes!

| Cristizz21 a răspuns:

Daca vrei sa cresti in inaltime, ai 2 sfaturi care sigur in timp lung, asa cum zici tu ca esti dispus sa faci 4-5 ani. 1: Tractiuni la bara (in plus mai pui si ceva masa musculara) 2: Baschet (te poti inscrie la o echipa mica la varsta ta.

| BestHelper explică (pentru justmystyle):

Pai stiu ca unii de exemplu cresc fara sa faca nimic dar cred ca si basketul ajuta acolo ceva, ceva adica uite la aia din NBA cat sunt happy majoritatea sunt inalti si nu cred ca toti sunt inalti de la natura happy