| Lin_Mada_1997_pxQQ a întrebat:

Salut, am 17 ani si astazi am vazut pe Facebook un baiat care a murit de astm...si m-am speriat rau. Avea 17 ani si el, dupa ce m-am uitat acolo si m-am interesat putin de simptomele astmului am inceput sa respir si eu greu, casc continuu si ma gandesc la rau, tin sa mentionez ca sunt o fire mai fricoasa, mama mi-a spus ca totul e in capul meu si ca nu am nimic, oare e doar o stare de emotie? Si e doar in capul meu

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Doja a răspuns:

Astmul este o inflamatie sau infundare a capilarelor din plamani. Poate fi genetic sau provocat de poluare f mare. Crede-ma ca atunci cand ai asa ceva simti happy

10 răspunsuri:
| UnTipObisnuit a răspuns:

Nu prea le ai cu medicina, nu?

| 1Marinn1111 a răspuns:

Da
Totul e in capul tau. Nu te mai gândi la asta iti face rau. Pe fiecare ne mai doare cate ceva iar dacă ne uităm pe net scrie ca suntem pe moarte. Stai linistit

| aXy99 a răspuns:

Ti-ai indus singur toate aceste simptome, nu ai nimic.

| Lin_Mada_1997_pxQQ explică (pentru Doja):

Iti multumesc m-am linistit ca mi ai spus ...acm nu mai respir greu e totul in mintea mea noapte buna

| Violleta2022 a răspuns:

Astmul mai poate fii provocat de infectii (raceli) respiratorii netratate, care infecteaza si ajunge in plamani, imbolvavindu-i.
Bronsitele si pneumoniile netratate, duc la imbolnavirae plamanilor si ulterior la astm.
Fumatul, este un alt lucru rau, ca-ti imbolnaveste plamanii si poate sa-ti starneasca astmul.

| GdX a răspuns:

Stai linistita. Totul este in capul tau. Astmul reprezinta imflamarea cailor respiratorii. Daca ai fi avut ai fi lesinat ca ramaneai fara aer. Manifestarea ta se numeste "Sindromul studentului de la medicina". In primul an de studiu la medicina multi studenti manifesta simptome asemanatoare bolilor despre care invata, dar totul este o chestie psihologica.

| 1231242 a răspuns:

Salutări!

Poți muri din atâtea chestii, încât nu are rost să le enumer pe toate, eu am astm de 18 ani, deci..trage tu concluziile, chiar m-a amuzat întrebarea talaughing

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Evident ca e in capul tau.
Eu la 17 ani am dat de permis. Nu te gandesti sa dai si tu acum oare?
Normal ca nu. Doar la lucrurile mai putin asteptate ne gandim, ca oameni. Restul ni se par... neimportante.

| Adry05 a răspuns:

Daca aveai astm aflai pana acum pentru ca s-ar fi observat si ai fi ajuns la medic, nu ai astm ca asa ai dedus din 5 simptome puse pe internet de marele medic Andreea raicu

| Donsavas a răspuns:

Având în vedere că sunt doar gânduri, tu ce crezi? Sunt sau nu in capul tau? E vorba de informațiile primite in creier. Tu citesti pe net apoi brusc ai simptomele astmului. Inainte de ce nu respirai greu? De ce brusc cand omul a murit te ai alarmat si Tu? Se numeste atac de panică. Se trateaza. Antidepresivele taie frica si se pare ca ar vindeca astmul.