| Florin123y a întrebat:

Salut. Am 18 ani și nu am băut niciodată alcool. Dar de 6 ani pana acum vreo 6-7 luni am băut Coca Cola în mod abuziv(1-2 litri/zi). Întrebarea mea este dacă as putea măcar sa gust bere, ma tem sa nu dezvolt tot un consum abuziv.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
9 răspunsuri:
| mastadont a răspuns:

Și dacă ai dezvolta, e mult mai bine să consumi bere decât coca cola, părerea mea. Poți gusta liniștit, nu o să pățești mare lucru.

| SuntAndrei a răspuns:

Recomandarea mea e sa te rezumi la apa, stiu ca poate fi greu, deoarece restul au un gust destul de interesant, dar apa, dupa parerea mea este cel mai sanatos lichid in stare neprelucrata.
Deci, daca vrei sa gusti o faci pe riscul tau, dar recomandarea mea este sa bei apa, cu toate ca ai 18 ani, consider ca este mult mai bine sa bei doar apa.

| Legion7X a răspuns:

Bere poți bea. Dar nu este bine nici să bei fără control apoi să devii dependent. Un om beat nu arată deloc plăcut, și în plus ești prea tânăr pentru ați dezvolta niște probleme dacă progresezi cu anii.

https://doc.ro/......-de-alcool

| Daniel323 a răspuns:

Ficatul unui alcoolist si al unuia care consuma mult zahar(Sucuri de fructe, Coca Cola etc) arata la fel de urat.

| SuntAndrei a răspuns (pentru Daniel323):

Beti apa oameni buni!

| darrio2007 a răspuns:

Daca bei o doza de bere la 2-3 zile nu este problema. Numai sa nu sari calu.

| Florin123y explică (pentru darrio2007):

Asa am pățit și în cazul sucului. De la o doza la litri.

| darrio2007 a răspuns (pentru Florin123y):

Mda. Nu stii cand sa te opresti la timp. Dificila problema.

| Mirel4412 a răspuns:

Multor oameni nu le plac berea, poti sa gusti si vezi daca e buna sau nu. Si mie imi place, si chiar daca as vrea sa beau 10 sticle deodata trebuie doar sa beau una, ca ma controlez.