Daca te doar inseamna ca ai nerv... si ce e asa complicat sa intrebi? ca doar sunt dintii tai ai si tu dreptul sa stii
Eu iti spun din propria experienta: Daca ti-s fost pusa o plomba asta nu inseamna ca ti-a fost scos nervul. Daca doar ti-a curata maseaua cu o freza adica cu un aparat ce se roata si etc. inseamna ca a fost pusa o simpla plompa, ca sa iti scoata nervul trebuia sa-ti faca anestezie in dinte sau gingie ceeea ce cred ca nu sa intamplta. Ca sa iti scoata nervul trebuia sa-ti faca o gaura in masea si sa scoata nervul cu un ac as putea spune. Mie mi-au fost scosi 3 nervi deci stiu...acel instrument arata ca un ac cu mici denivelrari ca un surub si trebuia sa ti-l bage in masea si trebuia sa te curete cu o solutie ce miroase a clor...deci nu ti-a scos nervul ( P.S. Ti-am spus ca vorbesc din propria experitenta pentru ca mie mi-au fost scosi 3 nervi)
Faza e ca nu pot sa-l intreb pe dentist pentru ca nu mai pot merge la el, altfel n-as fi pus intrebarea asta, iar cu dintele care ma doare este altul nu ala care e cu plomba.
A vrut sa-mi faca anestezie la inceput, deoarece ma durea fiindca aveam smaltul spart (sau asa ceva), dar nu mi-a mai facut pentru ca am suportat. Am vazut ca a luat ceva ac dar nu stiu ce a facut, cred ca a pus ceva acolo, nu stiu. Dar e adevarat ca daca ti-a scos nervul iti pune medicament acolo?
Si crezi ca daca ma doare cand mananc dulce trebuie sa-mi scoata nervul? Asta e acum marea mea "nedumerire". Mi-e groaza pentru. ca am inteles ca odata scos nervul va trebui sa scoti odata si odata maseaua si chiar nu vreau asta.
Nu este adevarat ca daca iti soate nervul iti scoate si maseaua ) Eu am nervul scos la o masea si la 3 dinti ) Deciii...nu este adevarat... eu zic nu ti la scos de odata ce te doare..eu cred ca ai avut o simpla carie si ti-a mai ramas pe acolo ceva sau a fost o carie mai adanca si trebuie sa-ti scoata nervul