Unde are acneea rădăcina? La suprafața pielii sau în interior? Tratamentele exterioare sunt toate superficiale, nu ajung să pătrundă la rădăcină. Ce anume sunt coșurile? Zone infectate cu microbi, bațiluși, ce or fi ei. Cu ce se hrănesc ei de le priește acolo? Cu ce găsesc la îndemână acolo sub piele. Ce le place lor cel mai mult? Zahărul, ca și ție de altfel. Ce poți să faci ca să nu îi mai hrănești? Să renunți la dulciuri, mai ales la cele concentrate din făină și zahăr.
E simplu: când folosiți șampon și balsam, evitați neapărat contactul cu pielea; de asemenea, nu folosiți gel de duș și săpun lichid, ci doar SĂPUN SOLID pentru piele, și uitați-vă să nu aibă Laureth sulfat de sodiu sau alcool! Seara și dimineața, folosiți săpun solid să vă spălați pe față. Evitați orice cremă sau produs cosmetic care conține alcool! Suplementați zilnic cu zinc.
Explicații:
Când vă spălați, vă iritați pielea cu Laureth sulfat de sodiu, care este prezent în șampoane, în balsame, în gelurile de duș, și în săpunurile lichide.
Când Laureth suflatul de sodiu intră în contact cu pielea, elimină uleiurile naturale de pe piele și vă face pielea uscată, și produce iritații. În consecință, organismul, pentru a se proteja, începe să producă cantități excesive de sebum, care este ulterior consumat de bacterii, care produce mai multă inflamație, și ca consecință acnee.
Înțeleg că șamponul e neapărat necesar pentru păr, și pentru fete și balsamul, dar încercați să evitați contactul cu pielea, și dacă aveți câtuși de puțină spumă de la șampon pe piele, CLĂTIȚI imediat. Pe piele nu vă dați decât cu săpun solid.
Zincul oprește convertirea testosteronului de ser în testosteron DHT în exces. Testosteronul DHT are un efect mult mai puternic în producerea de sebum în exces, lucru care se simte în special la adolescenții care au schimbări hormonale.
Pentru că ați aplicat tot felul de creme, v-ați afectat probabil negativ pielea, și va dura până când vor dispărea iritațiile rezultante, care sunt un important catalist în explozia acneei.
Acneea nu este boala de piele. Nu se trateaza cu creme cosmetice. Iar fondul de ten ajuta la dezvoltarea ei.
Tratamentul este din interior. Fara grasimi, fara dulciuri. Combinat cu igiena. Tenul mereu spalat, degresat, neincarcat cu creme sau fond de ten.
Pai eu nu prea sunt adepta dulciurilor culmea și nu prea mănânc care, foarte rar mănânc o ciocolata.
Ok deci nu o sa mai folosesc o perioada fond de ten sa vad cum reacționează pielea. Fata o curat de doua ori cu un gel special pentru fata care curata impuritățile tenului, e luat de la farmacie, dulciuri nu prea mănânc foarte rar ciocolata și nici carne nu prea consum. Îmi plac legumele, consum ciorbe în general mancare gătită deci nu pot sa spun ca n-am o dieta asa nesanatoasa...Dar o varianta cunoști cum sa scap de ele?