| denis987 a întrebat:

Am aproape 13 ani si 1.60m.Am o gantera de 4kg. si fac 4 serii fiecare serie avand 15 repetari. Sunt sanse sa nu mai cresc?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Victoritas a răspuns:

Referitor la creștere în înălțime:

1. Creșterea este determinată genetic dar (uite p2)

2. Dacă nu mănînci bine, corect și sănătos asta precis îți va afecta creșterea

3. Steroizii și prohormonii vor stopa creșterea în înălțime.

4. La 15 ani eu aș evita exercițiile de genul: așezări, împins deasupra umerilor/capului.

5. În rest culturismul nu va afecta creșterea ta.

Eu am început antrenamentele la 17 ani și am crescut de atunci, acum am 188cm.

Cam atît. Dacă mai ai întrebări poți folosi forumul: http://www.culturism.md/forum/ sau pagina noastră pe facebook: http://www.facebook.com/pages/CulturismMD/233853030007743

Succes!

P. S. Academia Americană de Pediatrie confirmă faptul că antrenamentul cu greutăție nu va afecta creșterea dacă ții cont de contraindicațiile scrise mai sus: http://aappolicy.aappublications.org/cgi/content/full/pediatrics; 121/4/835

10 răspunsuri:
| KellyGreen a răspuns:

Nu iti fa griji, o sa cresti in continuuare, adica pana la urma tu pur si simplu iti lucrezi muschii, asta nu are de ce sa te afecteze in crestere.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu.este bine ca faci exercitii in fiecare seara.

| Kyrie a răspuns:

TPU este plin de glumeti rolling on the floor))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Cum sa iti afecteze ma ganterele inaltimea? laughing))))))))))))))))))))))), ce sa mai spun de 4 kg rolling on the floor))))))))))))))

Singurele lucruri care-ti afecteaza inaltime sunt genoflexiunile cu haltera pe ceafa sau haltera pentru umeri, blabla, salut

| Nymeria a răspuns:

Glumesti fac de la 10 ani exerciti cu gantere, haltere, mers fandat, flotari, genuflexiuni si am 1. 90 si 74 kg, dimpotrva iti dezvolta corpul. Funda

| robertos41 a răspuns:

Ma eu am 14 ani si merg la sala de la 12 ani si acum am 1. 75 inaltime dar daca nu faci si exerciti de incalzire inainte ai sanse sa ramai mic

| oDyenika a răspuns:

Aaaa nu... nu iti face probleme! doar daca faci culturism, atunci sunt sanse sa nu mai cresti... dar asa nu-i nimic! din contra, ti se intaresc muschii si vei fi un machosmug uite de ex, copilul acela de la romanii au talent, daca il stii, cu muschii aia. acel copil nu cred ca o sa mai crasca..pentru ca face culturism de la 7-8 ani cat o avea elstraight face.

| JohnnyBi a răspuns (pentru oDyenika):

Ala face de la 4 ani cam asa...nu cred ca prinde 20 de ani saracul copil. sau 1. 50 inaltime

| DamaryRocha a răspuns:

Bună! Deocamdată nu, dar dacă vei face în continuare DA, este bine să faci, dar nu atât!

| Mas1 a răspuns:

O sa mai cresti...nu iti afecteaza cresterea daca nu faci peste cap(adica sa ridici gantera peste cap). Dar nici sa nu faci prea multe chiar daca nu ridici peste cap.

| kafy a răspuns:

Atata timp cat faci si alte exerviti vizice nai nici o problema...si nici ganterele nu opresc din crestere..am un prieten face de la 12 ani si acum are 1. 89m. deci nai nicio problema