| cxy15 a întrebat:

Salut! Am aproape 16 ani și am fost diagnosticat de astigmatism. La control am avut rezultatele la dioptrii de -0, 75 la ochiul stâng și -0, 50 la ochiul drept, doamna doctor a considerat ca aceste lentile sunt prea mari pentru primii ochelari, așadar în loc de -0, 75 la ochiul stâng mi-a pus -0, 50, iar în loc de -0, 50 la ochiul drept mi-a pus -0, 25 pe prescripție. Să precizez ca am moștenit de la tatăl meu astigmatismul (având și el ochiul stâng mai "leneș".). Doamna doctor mi-a spus ca să revin peste 6 luni de la control să verificăm dacă nu se transformă într-un astigmatism miopic și atunci vom pune și lentilele care trebuiau inițial. Există șansa ca să scap de ochelari dacă îi port? ChatGPT nu m-a lămurit 100%, așa ca am decis să apelez la comunitate.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Răspuns utilizator avertizat
2 răspunsuri:
| gabicoo a răspuns:

Nu scapi de ochelari. Trebuie sa faci și exerciții la sinoptofor.

| cxy15 explică (pentru Violleta2022):

Mulțumesc mult pentru răspuns.????