Depinde de ce origine are acea inroseala de pe fata. poti intreba asistentul de la receptie care te programeaza sau cei care monitorizeaza activitatea pacientului in solar.Nu am fost niciodata la un asemenea salon, dar asa stiu ca este organizat.Cel mai bine ar fi ca inainte sa mergi la doctorul de familie, sau cel mai bine la un dermatolog. Aparitia relativ recenta a solarului face ca efectele sale exacte, pe termen lung, sa nu fie cunoscute de oamenii de stiinta. Cu toate acestea, solarul are adeptii si adeptele sale, in ciuda faptului ca in unele tari a fost chiar interzis! Eu nu iti voi spune daca este bine sau nu este bines a mergi la solar, dar iti voi oferi mai jos o lista de argumente pro si contra. Te invit sa le citesti, sa le analizezi cu atentie si abia apoi sa iei singura o decizie.
Buna.
.Cel mai bine ar fi ca inainte sa mergi la doctorul de familie, sau cel mai bine la un dermatolog...
Se presupune că expunerea controlată la razele ultraviolete este mai sigură, chiar decât bronzul natural. Razele ultraviolete razele sunt filtrate. Nu acelaşi lucru se poate spune, însă, şi despre razele soarelui, care pot fi extrem de periculoase din cauza subţierii stratului de ozon. Mai mult, unii specialişti susţin că expunerea la solar ajută la fixarea calciului în organism, concomitent cu stimularea sistemului imunitar. Se spune ca aceste raze iti dau o stare de bine si o rezistenta mai mare la stres, dar nu cred asa ceva, si mai ales in cazul solarelor. Totodată, razele ultraviolete ajută organismul să prevină apariţia osteoporozei prin producerea de vitamină D3.
Partea rea este ca supra epunerea la aceste reaze pot duce la diferite boli de piele sau chiar mutatii ale acesteaia(pe langa faptul ca te poti supraexpune.• Niciodată să nu abuzezi de şedinţele de solar, indiferent cât de nerăbdătoare ai fi să vezi rezultatele. Studiile au arătat că în afară de razele ultraviolete, solarul emite şi raze UVA şi raze UVB, care duc la creşterea riscului de apariţie a cancerului de piele.
Expunerea constantă la solar aduce o îmbătrânire rapidă a pielii.
Efectele acţiunii razelor ultraviolete sunt forţate în cazul aluniţelor, cicatricelor, petelor şi tocmai de aceea acestea trebuie să fie acoperite în timpul procedurii;
Părul se degradează cel mai uşor şi tocmai de aceea este indicat ca în timpul procedurii, să fie purtată o cască specială.
Razele UVB sunt mult mai concentrate decât cele UVA, deci este neapărat nevoie să fie folosită o cremă împotriva razelor UVB.
Având în vedere toate avantajele şi dezavantajele enumerate, rămâne ca tu să decizi dacă merită să mergi la plajă (unde simţi briza mării şi veselia specifică litoralului), sau să obţii un bronz la fel de bun în condiţii artificiale, dar într-o atmosferă diferită de plajele însorite.