| benga94 a întrebat:

Salut, am făcut alergiile, sunt alergic la acarieni, nu înțeleg cum așa ceva având în vedere că tot din casă are 2 ani. In fine ce ați făcut tratament, idei perne, paturi etc, dorm rău. Abia acum am inceput sa iau antihistaminice, mi s-a spus sa încep un tratament pe 3 ani cu o pastila zilnic și o operație la nas că am nu stiu ce strâmb și de aia respir greu, doar că eu am mai avut așa respirația și mi-a trecut cu spray pentru Allergie, aștept detalii, sfaturi orice e binevenit!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
9 răspunsuri:
| WhiteLife a răspuns:

Trebuie sa urmezi sfatul medicului și să faci așa cum ți-a spus. Nimeni de aici de pe site nu e mai în măsură să-ți dea un răspuns și apoi să poată fi tras la răspundere. Picaturile de nas te-au ajutat pentru că au substanțe care strâng vasele de sânge, ca sa poți respira (vasoconstricoare)
Din păcate aceste substanțe dau dependenta in timp și nu este un tratament care sa dea rezultate pe termen lung. Mama mea avea nasul mereu înfundat, desi nu are probleme cu alergiile. La fel, și pe ea au ajutat-o picaturile, insa nu putea folosi mereu. Acum, in ultima luna a fost la un alt medic ORL care i-a spus că este nevoie de operatie. A făcut-o și acum e cu mult, mult mai bine. Operația a fost destul de ușoară, recuperarea foarte ușoară, mai ales că e trecuta de 50 de ani. Te sfătuiesc să faci operația respectiva, sau, daca pui la îndoiala ce spune medicul respectiv, mergi la un altul și vezi daca este același diagnostic.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Ai deviatie de sept? Nu poti lua pastile fara sa te vada un medic alergolog, sau ai fost la medic si ti a zis ca esti alergic la acarieni, daca este asa atunci toata lenjeria de pat trebuie spălata la masină la 90 de grade. Ce spray ai folosit cum i spune?

| benga94 explică (pentru WhiteLife):

Cât a durat operația și recuperarea? avea probleme grave? Eu când stau culcat în picioare e mai binișor, n-am deviație de sept habar nu am ce sa zic, și pentru colegi de jos sa nu dau alt mesaj da am fost la orl și am făcut azi alergiile și a zis acarieni, a zis Cami da pastile 3 ani una pe zi și de operație daca vreau, o sa iau huse de perne și ce mai trebuie prost e că patul nou e box din stofa tot și nu e buna stofa multa și doar ce l-am cumpărat 1500 de euro

| WhiteLife a răspuns (pentru benga94):

Nu știu exact, mai puțin de 1h operatia, cam așa cred. Recuperarea a fost faptul că a stat în spital 2-3 zile ca sa ii aspire mucusul (pentru că nu putea respira), in rest a mâncat normal, totul normal. A treia zi am luat-o pe mama cu mașina și a fost ok (drum de 100km). Înainte noaptea nu putea pur și simplu să respire pe nas, când am dormit langa ea am auzit-o cat de greu respira și mi-a fost atât de frica sa nu cumva sa se oprească din respirat (mai degrabă un sunet chinuit cum incerca să tragă aerul). De vreo 10 ani are problema asta, a mai fost la 2 medici înainte și i-au spus că nu au ce-i face. Îmi pare rau pentru că sunt acarieni, dar cred că sănătatea este mai importantă happy poate poți să dormi in alta parte până rezolvi problema.

| Panamax a răspuns:

Daca era sa ma iau dupa medicul alergolog ar fi trebuit sa cumpar tratament pentru 5 ani. Unul dintre medicamente era Singulair.
Am scapat in cateva luni cu un tratament homeopat despre care niste ratati spun ca nu functioneaza.A trebuit sa renunt pe perioada tratamentului la cafea, ciocolata, ceai verde, alcool, condimente.Au trecut cativa ani de atunci si nu mai am probleme.

| TamplaruAnisoara a răspuns:

Si eu sunt alergica la acarieni si nu numai, in general la E-uri si alte chimicale. Scoate tot ce este de lana, sau de piele, sau de pene (perne) si înlocuiește le cu pilote si perne si paturi antialergice. Căuta lenjerie de pat din bumbac si la fel si îmbrăcămintea doar din bumbac si melana, deloc lana. Scoate covoarele persiene de pe parchet si lasa-l neacoperit. La fel fii atent si la alimente si nu consuma ceea ce crezi ca îți produce rău. Si eu am rinita alergica si am făcut tratament multi ani, dar pana nu am făcut modificările menționate mai sus nu m-am făcut bine. Acum nu mai fac tratament dar am testat toate alimentele care le consumam si am ales doar cele care le suport. Fara chimicale, sucuri, E-uri etc. Sănătate!

| benga94 explică (pentru WhiteLife):

Da operația nu a fost cu laser?
Mi s-a spus că operația durează 30 de minute și după pot merge acasă

| WhiteLife a răspuns (pentru benga94):

Pai poate ca nu e acelasi lucru. La mama a fost ceva la cornete; a operat-o o data cu anestezie totala si apoi, dupa cateva saptamani inca o data, pentru ca nu s-a putut rezolva tot din prima. A doua oara a fost cu anestezie locala si cred ca cu laserul. La tine cu siguranta e mai usor daca e doar cu laserul.

| Raluca79 a răspuns:

Ai incercat huse de pat antiacarieni? Incearca sa vezi pe www.allergyzen.ro
Noi de acolo am luat si de atunci au disparut simptomele, mai alea cele de dimineata