| andreiv66 a întrebat:

am facut tratament cu antibiotic pentru gat, au trecut cam 34 de ore de cand am luat ultima pastila. Pot bea alcool (ma refer moderat nu exagerat sa ma imbat nici macar sa ma ametesc). Peste cateva ore ma duc la un majorat si na...

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| Raniia a răspuns:

Da poti, alcoolul nu dauneaza antibioticului ci dauneaza grav sanatatii.Alegerea iti apartine la fel si cantitatea.O seara minunata!

| andreiv66 explică (pentru Raniia):

Stiu ca alcoolul dauneaza...Dar nu cred ca ai inteles intrebarea ma refeream daca nu ar avea vreun efect advers.Ma refeream la o bere doua, o cantitate destul de mica zic eu... dar de acea am pus intrebarea sa aflu mai bine.Din cate am citit poti bea alcool moderat cam dupa 24 de ore dar astept si alte pareri.

| 0rlando a răspuns (pentru andreiv66):

De fapt, alcoolul în combinație cu antibioticele poate fi letal uneori, dar recomandat este nu consumi alcool timp de 24 de ore de la ultima administrare.

| Raniia a răspuns (pentru andreiv66):

Stai linistit, am inteles intrebarea, nu sunt reactii adverse, totul sa-ti respecti promisiunea, o cantitate mica, sa nu treci de limita bunului simt.Inca o data iti doresc o seara minunata alaturi de cei dragi.

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Da, poti bea dupa 24 de ore de la ultima doza.

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

DA, în general, se poate consuma alcool la 24 de ore DUPĂ ultima administrare de antibiotic.

Toate cele bune.