| Cristiantusor a întrebat:

Salut. Am fost la sala 3 zile la rand, sambata, luni si marti.

sambata am facut un exercitiu la paralele cu propria greutate, se numeste dips iar la ultimele repetari am simtit o durere in spatele capului, deasupra la ceafa gen. si m-a durut capu cateva ore, simteam pulsu cum bate si ma durea creieru parca.

Am fost si luni si am vrut sa vad dacă ma mai doare si am facut acelasi exercitiu, si la fel, la ultimele repetări iar m-a durut si mi-a trecut in ctv ore.

Am fost si marti si am facut alt exercitiu, leg press, si este un exercitiu obositor si imi batea inima tare si simteam pulsul iar in cap acolo si ma durea. La fel, peste câteva ore a trecut.

Si a inceput deodata cand eram acasa sa ma doara, m-a luat somnu oricum si dimineata tot ma durea. Si am un fel de cucui micut acolo. Si nu, nu m-am lovit.

Tin sa menționez ca am făcut incalzirea mereu.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Catalin77945 a răspuns:

Nu e obligatoriu sa apara doar la nivelul articulatiilor pot aparea si in alte zone vecine membrului superior, si nu ma refeream la ex pentru piept si triceps ca la un tot, ma refeream strict la dipsuri pentru ca am vazut destui oameni care se plangeau de probleme asemanatoare cu dureri in spatele capului/ceafa si umeri, si el a zis ca il doare in general in spatele capului cand face dipsuri, si dupa la leg press.Cum astea doua au fost singurele exercitii aduse in vorba, sunt foarte sigur ca dipsurile au cauzat problema, poate sa fie si ceva ce nu are nici o legatura cu exercitiile si sa fie vorba de altceva si pentru asta trebuie sa vada un medic, dar din ce a spus el pana acum nu prea reiese ca ar fi avut probleme de genul inainte. happy

6 răspunsuri:
| Catalin77945 a răspuns:

Nu le faci bine. Faceai dipsuri pentru ce triceps/piept,in primul rand? daca le faci pentru triceps ai nev de o anumita pozitie, daca le faci pentru piept trebuie sa fii putin mai inclinat si sa nu mergi pana jos de tot, gasesti video-uri pe ytb cum sa le faci si pentru ce vrei predominant sa le faci, totul explicat.

Dar daca voiai sa le faci pentru triceps, mai bine faci triceps pushdowns sau skullcrushere.

Durerea aia apare pentru ca daca le faci oarecum incorecte te poti accidenta usor, multi oameni patesc asta la dipsuri cel mai bine sa faci alte exercitii in locul lor.

| AnastasiaK a răspuns (pentru Catalin77945):

"Durerea aia apare pentru ca daca le faci oarecum incorecte te poti accidenta usor, multi oameni patesc asta la dipsuri"

Scuză-mă, tu i-ai citit întrebarea măcar? Pe tine te doare CAPUL când faci exerciții pentru piept/triceps? Și te doare CÂTEVA ORE? Execuțiile greșite aduc dureri articulațiilor de la nivelul membrelor superioare, nu am auzit pe nimeni până acum ca-l doare capul ca a lucrat gresit la paralele.

P.S. Pentru autorul întrebării: fă o vizită la medic.

| AnastasiaK a răspuns (pentru Catalin77945):

Te cred că tu oi fi auzit oameni să se plângă de dureri de cap după acest exercițiu, eu nu am auzit, dar totuși ce descrie el (durere care durează câteva ore, mai ales cea de acasă care a ținut până a doua zi dimineața) nu mi se pare normal.

| Cristiantusor explică (pentru Catalin77945):

Pentru piept faceam si eram ușor inclinat in fata, m-am uitat pe yt la ft multe tutoriale

| Cristiantusor explică (pentru Catalin77945):

Am fost la medic pana la urma si aveai dreptate de la dipsuri e, am facut o mica ruptura musculara in spatele capului sau ceva gen, trece in 2 luni

| Catalin77945 a răspuns (pentru Cristiantusor):

E ok, focuseaza-te pe recuperare o sa fie bine