Buna, Andreea!
Probabil iti amintesti ca eu am ti-am mai raspuns si la alte intrebari.
Faptul ca nu poti dormi bine in perioada asta este ceva normal pentru ca esti foarte anxioasa. Esti intr-o continua agitatie si de aceea nu poti dormi.
Dar iti spun un secret: Toate lucrurile acestea de care esti tu nemultumita pot avea o rezolvare. Deci nu te speria.
Deci sa vedem cam ce ar trebui tu sa faci:
Acum suferi de afectiunea psihica numita anxietate (nu esti nebuna daca la asta te gandesti). Anxietatea asta este o afectiune psihica dar se manifesta prin neliniste, ingrijorare excesiva si teama. Ca sa scapi de anxietate este nevoie, in primul rand sa iti schimbi gandirea. Ca sa iti schimbi gandirea, o solutie foarte buna ar fi sa mergi la psihoterapie.
Acum sa vorbim despre insomniile tale.
Ca sa poti dormi bine ar trebui sa faci ziua ceva miscare, o munca de 8 ore spre exemplu Apoi cand te duci la culcare incearca sa nu te mai gandesti la problemele tale.
Daca vezi ca nu functioneaza nimic, exista in farmacii gramezi de pastile pentru somn. Si aici nu ma refer la somnifere. Exista unele din plante. Sau ai putea sa iei Melatonina simpla.
Ceea ce vreau sa iti mai zic este ca pot sa mai apara si alte chestii neplacute din cauza anxietatii, precum probleme de concentrare, de atentie si de memorie, oboseala din cauza ca iti consumi energia gandindu-te la toate prostiile, poti deveni mai nervoasa si alte chestii de genul asta.
Ca sa scapi de anxietate e foarte important sa ai rabdare si sa nu te apuci sa zici "Nu mai pot si renunt sa mai lupt".
Simpatikul vorbește degeaba, ca de obicei. Pastilele ar trebui să fie ultima soluție, și doar în cazul unor probleme psihice care apar din cauza dezechilibrelor chimice din creier. Nu sărim cu pastiluța la orice mică problemă care poate apărea din cauza unui stil de viață haotic sau din cauza stresului prost gestionat.
Am apelat nu doar la un singur psihoterapeut de asta si da majoritatea sunt doamne parca sa iti dea impresia ca esti pe maini bune.
Nu te lamenta sa crezi ca ai avut depresie adevarata, spune-mi si mie cum reface o vorba spusa cum trebuie si un comportament adecvat de gandiree pozitiva sa refaca de la sine balanta scazuta de serotonina fara interventia pastilelor? Asa ca te rog nu ne mai aburi cu psihologii astia!
Nu ai avut depresie, una este starea depresiva pe care o avem cu totii candva in viata si alta afectiunea numita depresie, o afectiune grava a psihicului!
Cine iti spune ca te poate vindeca cu aceasta terapie folosita de psihoterapeuti este escrocherie, da in timpul sedintelor de psihoterapie te simti bine si imediat dupa dar dupa cateva ore efectul vorbelor dispare
Aici nu este un necunoscator cum ai crede.
Sa dam Cezarului ce este a Cezarului, deci medicamentele contra depresiei si anxietatii chiar dau rezultate.
Ce sa fac ca sa îmi recapăt somnul? De ce mi-am pierdut somnul? Dacă o sa mor? Dorm doar 2-3 ore pe noapte.
Mergi la medic psihiatru si povesteste-i, o sa te ajute cateva pastile, adica vei lua 1 pe zi timp de 10-20 de zile, nu e mult si iti vei recupera somnul.
ti-am mai spus de 20 de ori asta, nu trebuie sa iti fie teama sa mergi la psihiatru, nu doar nebunii sunt tratati de acesti medici ci toti depresivii, anxiosii adica foarte multe persoane! si-s persoane cu cap si IQ mare printre ei, adica nu au vreo problema de retard psihic.
Nu vad de ce nu te-ai dus insa, zici ca de 2 luni nu dormi!
Dar dacă problema de somn vine de la tiroida hiperactivă? Ce sa fac?