| kieonami0999 a întrebat:

Salut! Am nevoie de puțin ajutor din partea celor care s-au confruntat cu așa ceva sau știu câte ceva legat de următoarele: de câteva zile (mai exact 6 zile), în special seara înainte de culcare simt că nu am aer sau am o senzație de sufocare moderată (mai puțin în timpul zilei), simt că nu îmi intră suficient aer în plămâni și nu pot inspira până la capăt. Trebuie să mă ridic în picioare pentru a trage un aer profund. Am și eu doi factori de care nu sunt sigur dacă ei sunt principala cauză care îmi afectează respirația >- (1) fumez DOAR O SINGURĂ ȚIGARĂ NEO (Glo) pe zi (rareori 2 pe zi), ăsta fiind unul dintre factori. (2) Am papagali, o nimfă și un peruș de exact 1 an de zile, îi țin în casă și mai mereu emană puf și pene de mici dimensiuni care, cred eu, că îmi intră în plămâni și îmi afectează respirația. Valoarea tensiunii mele arteriale este de 12, 5, iar bătăile inimii undeva la 70-75-80 bătăi/min. Ați trecut prin așa ceva? Știți cumva dacă cei doi factori sunt cei care îmi afectează respirația de câteva zile? Răspunsul vostru mi-ar fi de mare ajutor. (P.S: sunt băiat, am 18 ani). Mulțumesc anticipat!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| Andreea_Deea_1999_quMo a răspuns:

I-ati un aparat care masoara oxigenul din sange si vei vedea cat oxigen ai in sange. Daca ai intre 95-100% oxigen in sange e ok, dar daca e subt 95% nu e ok, trebuie sa consulti un doctor de familie.

| gratargratar a răspuns:

E o problema pulmonara. Cel mai probabil ai crize de astm. Astmul se poate sa-ti fi fost declansat de o reactie alergica.
Trebuie sa te duci la un penumolog ca sa-ti faca o spirograma si sa vada daca reactionezi la bronhodilatatoare. Cel mai probabil o sa ai nevoie de inhalator.
Oricum ar fi, trebuie sa consulti un pneumolog.

| kieonami0999 explică (pentru gratargratar):

Mulțumesc pentru sfat. Am făcut programare la cardiologie și la alergologie, fix peste pneumologie am sărit, off... Voi face și la pneumologie să-i dau de cap problemei. Îți mulțumesc!

| kieonami0999 explică (pentru Andreea_Deea_1999_quMo):

Mulțumesc frumos! Da, ar fi util un pulsoximetru în casă.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

De la acele pene ale animalelor ai căpătat alergie, scoatei din camera și vezi dacă problema persista după 2 săptămâni