| bogdanchicu a întrebat:

Salut, am o intrebare.
Deci eu cand e asa friguț afara fac eczema de aceea la maini, nu ceva grav, dar sunt uscate si cu rani rosi, si uneori imi sangereaza.
Este posibil sa contactez virusul HIV prin unele strangeri de mana din cauza ranilor micute deschise la maini?
Aveti mai jos o poza atasata cu mana : https://imgur.com/a/lSxWZLA
Va rog, nu raspundeti cu misto uri sau chestii, la un raspuns serios care ma ajuta dau funda

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
10 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu cred că vei lua nimic.
Dă-te cu o cremă și vor trece.
La fel am pățit și eu în ianuarie.

| dullcat a răspuns:

Buna.Poti sa iei virusul daca tu ai o rana deschisa care intra in contact cu sangele unei persoane infectate.Deci virusul se ia pe cale sanguina sau sexuala.De la o simpla strangere de mana nu patesti absolut nimic.

De citit:

https://www.reginamaria.ro/utile/dictionar-de-afectiuni/infectia-cu-hivsida

| Simpatic a răspuns:

Nu vei lua HIV astfel, ce ne-ai aratat in acea imagine NU este rana deschisa, pe langa rana deschisa ar trebui ca cei cu care dai mana sa aiba HIV, daca nu stiai sunt rare aceste persoane!
Eu zis totusi sa mergi la un medic specializat pe anxietatea si ipohondria de care suferi!
In rest nu vei lua absolut nimic!

| bogdanchicu explică (pentru Simpatic):

Treaba e ca sunt trei cazuri de Hiv la mine in comuna.
Nu pot sa zic ca s ipohondru, dar deja virusul asta chiar e periculos, ma gandeam ca se poate transmite daca si celalalt are o rana la maini la fel ca a mea

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Nu iei hiv aceste rani le ai din cauza gerului si ca se usuca pielea pe mîini trebuie sa te dai cu o crema de maini cu vitamine ca sa hidratezi pielea, ca pielea ne hidratata se intareste apar bube si dureri sau mîncarimi.

| ioana748 a răspuns:

Nu aveti rana deschisa. Nici o problema.
Totusi daca nu va simti confortabil, incercati sa motivati prin problema dumneavoastră nestrangerea de maini.
In pandemie am invatat sa ne salutam cu pumnul sau cotul.

| bogdanchicu explică (pentru ioana748):

Pai si cand mi sangereaza uneori mainile, dar intr o portiune mica, nu este rana deschisa?

Răspuns utilizator avertizat
| Simpatic a răspuns (pentru bogdanchicu):

Cam multe cazuri pe cap de locuitor sa zic asa la tine-n zona, daca stii acele persoane stai departe de ele.
nu poti lua in cazul mainilor tale. salut

| ioana748 a răspuns (pentru bogdanchicu):

Ba da este rana deschisa.
Dacă simțiți ca ați întrat în contact cu cineva ce are legătură cu virusul ca să va liniștiți mergeți si faceți un test.
Sunt persoane care nu l au contactat nici prin contact sexual.
Nu se ia virusul chiar asa cum credeți dumneavoastră.
As vrea sa fiți optimist.
Sunt oameni cu imunitate bună care trăiesc cu HIV și nu se declanșează niciodată SIDA.
Dar cred ca dacă faceți un test va liniștiți.