| Alexkz a întrebat:

Am o mare dilema... Am aproape 16 ani fara cateva luni vreo 4, inaltimea de 1, 74-75, greutatea variaza mereu intre 61 si 64. Acum sa trec la subiect am facut fotbal 4 iar in prezent fac judo de aproximativ 6-7 luni iar dupa ultima mea competitie am observat ca daca nu trec rapid la forta nu voi obtine nimic degaba am mobilitate daca bratele si abdomenul nu dicteaza si ele spre finalizarea procedeului. M-am gandit sa trec pe suplimente cum ar fi : Creatina monohidrat si banalele proteine sincer tragla fiecare antrenament calumea si cu un program bine stabilit consum multa apa, lapte si ma alimentez corect. As dori sa imi dati niste sfaturi in legatura cu creatina si proteinele cum ar trebui luate ce marci sunt mai bune daca este indicat, alimentatia necesara. VA MULTUMESC ANTICIPAT!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
| Minimalistul a răspuns:

Nu se recomanda proteine pentru muscgi poti suferi multiple boli si s-ar putea ca dupa marirea muschilor sa nu ai forta dorita pentru ca este o crestere amuschilor fortata, prematura si poti suferi chiar de cancer asa ca ai grija

| Cosmin86 a răspuns (pentru Minimalistul):

Serios? Poti sa aberezi mai putin?

Daca nu ai citit o carte de nutritie in viata ta ( daca ai fi citit ai fi stiut ca proteinele se gasesc in MANCARE si in cantitati MARI in anumite alimente ), tine-ti prostia pentru tine.

Auzi, maresti muschii si nu ai forta. copil mic paralel cu sportul...

| Cosmin86 a răspuns:

1. consuma mai putin lapte si mai multe carne. laptele are doar 3.2 % proteine, carnea are peste 20 %

2. creatina cu 30 de min inainte, suplimentul cu proteine cu abs rapida ( whey obligatoriu ) imediat dupa antrenament

3. 4-5 mese pe zi, proteine la fiecare masa ( proteine = carne, peste, branza, oua, alte lactate, unele legume )

4. antrenament de forta, exercitii de baza, maxim 5 repetari pe serie ( poti mai multe, maresti greutatea ). Periodic fortezi, cu o greutate cu care poti doar 1-2 repetari, apoi revii la normal

Pune accent pe indreptari, genuflexiuni cu haltera pe umeri, flotari la paralele si tractiuni cu greutati legate de tine, astea sunt cele mai bune exercitii de baza.

| Alexkz explică (pentru Cosmin86):

Da... sti cumva ce marca ar trebui sa iau si sub ce forma pastile, praf(la creatina ma refer)dar si proteina? suplimentul

| Cosmin86 a răspuns (pentru Alexkz):

Pai sunt multe marci. sa fie o firma de top.

Ca proteine recomand whey gold.

Iar decat creatina, mai bine iei o matrice de creatina, net superioara, bsn - cell mass

| Alexkz explică (pentru Cosmin86):

Auzi iti multumesc foarte mult pentru sfaturi accordate, as avea niste intrebari suplimentare. Putem comunica la telefon? Trimite-mi nr tau daca esti de accord in privat. Multumesc inca odata!

| Bogdim0t a răspuns:

NU BĂGA NIMIC ÎN TINE! Te strici mai mult crede-mă, munca îți va da rezultate în timp, poți lua proteină dar nu creatină sau alte prostii. Și eu fac Judo și nu am luat nimic niciodată și uite că încă mă țin după 2 ani