| Adrian022 a întrebat:

Salut..am o masea cariata cam de 1 an si ceva..am o gaura destul de mare si acolo mi-a crescut gingie sau nu stiu ce este.Cand ma trezesc mi-e foarte umflat locul, dar daca apas acolo scade sad ce poate fi? si inca o intrebare..de la ea poate sa-mi miroare urat respiratia?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Cel mai probabil, este vorba de un abces dentar.

TREBUIE să mergi la stomatolog ca să-ţi facă şi un drenaj ( să aibă pe unde se scurge puroiul ).

Apoi, probabil că o să-ţi prescrie un antibiotic, iar după ce infecţia va fi eradicată, va trebui să mergi iar la stomatolog ca să vadă în ce stare se află măseaua : dacă e posibil, o va curăţa/"raşcheta" ( va poliza caria ) şi o va plomba.
Dacă nu se poate salva, atunci o va extrage.

Toate cele bune.

| Adrian022 explică (pentru bursuc001):

Da dar nu ma doare..chiar poate fi puroi?

| bursuc001 a răspuns (pentru Adrian022):

Da, este posibil, chiar dacă nu te doare.
Din acea cauză ai şi respiraţie urât mirositoare...

O zi frumoasă.

Deci,am fost la stomatolog, mi-a dat doua antibiotice(amoxicilina) imediat termin tratamentul si gura tot imi miroase, acea punga in masea tot o am.ce pot sa fac? e totul ca inainte..nu poate fi o gingie crescuta acolo? sau nu stiu..astept raspuns, te rog.Multumesc

Trebuie să mergi IAR la stomatolog!

Probabil că o să-ţi facă un drenaj ( să aibă pe unde se scurge puroiul ).
Sau, o să-ţi cureţe acea pungă de puroi, apoi o să repare măseaua ( dacă este recuperabilă şi se poate plomba ).

Doar după aceea NU o să-ţi mai miroase urât respiraţia.

Toate cele bune.

Cum e drenajul ala? big grin trebuie anestezie sau ceva? trebuie sa imi fac curand testul de alergie si sa stiu...maseaua a spus ca trebuie extrasa.

Cum este drenajul? adica imi taie ea si iese puroiul acolo? sau imi face cu albinuta si imi da iar medicamente..trebuie sa stiu daca e ceva mai serios(dureros)pentru ca mi-e cam frica de dentist big grin si trebuie sa stiu daca e cu anestezie ca sa fac testul de alergie saptamana asta.

Depinde de metoda aleasă de medic...
Anestezie ( probabil că ) o să-ţi facă în momentul în care curăţă/şlefuieşte caria respectivă ( atunci dă cu "albinuţa" ).
Anestezia o face cu spray ( dacă acea carie este mai profundă şi ajunge spre nerv ).

Oricum, stai liniştit că NU are de ce să te doară.

| Andreimau a răspuns (pentru bursuc001):

Și eu am o gaură in măsea de aproape o lună, nu se umflă sau ceva, dar imi produce o respirație urât mirositoare, ce sa fac?

13 răspunsuri:
| doctoressa a răspuns:

Da, cu singuranta iti cauzeaza respiratie urat mirositoare. Nu mai amana prezentarea la stomatolog. http://www.i-medic.ro/......ltima-faza

| thalyslly a răspuns:

De dentist ai auzit?
da de la dintii cariati poate sa iti miroasa respiratia urat

| ion933 a răspuns:

Da asta este problema asa am patit si eu dar mie mi-e frica de dentis si mi-am sos singur maseaua si acum am probleme mai grave asa ca du-te la dentist

| oHarryo a răspuns:

Da poate sa iti miroase urat respiratia, asta fiindca poate fi intr-adevar un abces. Ceea ce trebuie sa faci este sa mergi la stomatolog, tratezi abcesul si pe urma caria. Nu e bine sa amani deoarece poate duce la complicatii, la o infectie mult mai adanca sau chiar mai rau. Multa sanatate!

| SofiaAndreea a răspuns:

Poate beste un apces. Du-te mai bine la un medic dentist iarel iti va spune! Eu chiar azi i-am facut o vizita! FUNDA?