| Mikutza98 a întrebat:

Am o problema ginecologica. Luna trecuta m-i sa inceput menstruatia pe data de 19 decembrie si s-a terminat pe 24 apoi iarasi m-i sa inceput pe 29 decembrie si s-a terminat pe 3 ianuarie, si exact dupa ce s-a terminat menstruatia sa inceput hemoraia. La medic acum nu pot sa plec. Am 17 ani si am avut relatii sexuale. de aproximativ 1 an am cistita si micoza. Micoza am tratato dar cistita nu pentru ca nu ma ajuta nici un medicament. si am mers si la diferiti medici.Mama mi-a spus sa-mi fac aburi cu pelin si cred ca de la asta si s-a inceput hemoragia. a doua oara cind m-i sa inceput menstruatia ma durea foarte tare vaginul (nici nu stiu cum sa zic, de la cistita, am fost de 8 ori la wc in timp de 5 ore) si mi-am facut aburi si mi sa inceput ciclul isr cind mi s-a terminat iarasi a inceput sa ma doara si am facut aburi si asa cred ca sa inceput hemoragia. spuneti-mi va rog ce sa fac ca mii frica. sad

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

În primul rând, ar TREBUI să ai mai multă minte la cei 17 anişori pe care afirmi că-i ai!
O afecţiune - în speţă, cistita - NU se vindecă cu diverse "tratamente naturiste" ( în cazul tău, "aburi cu pelin" )!

Îmi place că faci "cum zice mama" - probabil e medic :))
Mai ales că, SINGURĂ ai constatat REapariţia hemoragiei după "aburii cu pelin", tot NU am priceput de ce continui să faci aceeaşi TÂMPENIE ( spusă de mama )!?! :(

REVENIND la "problema" ta : NU ai precizat câte zile a durat "hemoragia" ( bănuiesc că te referi la o sângerare vaginală )!
Oricum, cel mai probabil, este vorba de o AFECŢIUNE ginecologică ( ovariană ) sau endocrină/dereglare hormonală!

"Sângerarea îndelungată (abundentă sau nu prea), precum şi scurgerile sangvinolente, care se repetă adesea între două menstruaţii, pot fi un semn de:

1. Boli ginecologice (inclusiv, cancer ovarian, miom, polipi uterini şi polipi cervicali, hiperplazie endometrială, cancer de uter, cancer de col uterin, endometrită, cervicită, chlamidioză, micoplasmoză, tricomonază)

2. Tulburări hormonale (inclusiv, creşterea nivelului de prolactină în sânge, scăderea producţiei de hormoni tiroidieni, o creştere anormală a nivelului de hormoni sexuali în sânge, etc.).

3. Instabilitate, legată de vârstă, a mecanismelor de control al ovulaţiei şi al producţiei de hormoni sexuali în ovarele femeii (vezi mai jos sângerare disfuncţională)." - SURSA :
http://www.sitemedical.ro/......rcin%C4%83

NU rezolvi NIMIC dacă tot (re)postezi astfel de întrebări aici unde MAJORITATEA de vreo 90 % dintre useri sunt COPILAŞI de 10-18 anişori!
http://www.tpu.ro/......ad-aceasi/

TREBUIE să mergi la un control GINECOLOGIC pentru investigaţii/analize mai amănunţite!
La ginecolog poţi merge şi SINGURĂ ( FĂRĂ mama, chiar dacă eşti minoră ), TREBUIE doar să ai la tine : actul de identitate + Trimitere ( de la medicul de familie sau de la Cabinetul şcolar ) + Programare ( pe care o poţi face telefonic sau personal ).

Toate cele bune!

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns (pentru bursuc001):

Vezi detalii despre cistită în răspunsul pe care l-am dat la linkul :
http://www.tpu.ro/......-cum-stau/

| Mikutza98 explică (pentru bursuc001):

Multumesc pentru raspuns. Ai dreptate, trebuie sa merg la medic doar ca deja miine pentru ca nu a lucrat ieri si azi. Si sangerarea ia inceput acum o saptamana iar azi am observat ca din ce in ce mai tare.
P.S. Eu nu am un ovar. A fost exterpat cand aveam 8 ani. Aveam chist ovarian. Poate sa fie si asta problema? Maine o sa plec la medic dar imi e frica de ce o sa spue...

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns (pentru Mikutza98):

Cu plăcere happy

Trebuie să mergi la ginecolog cât mai curând.
Nu cred că situaţia poate avea legătură cu faptul că ţi-a fost extirpat un ovar.

Multă sănătate.