| roby18 a întrebat:

Salut,am o problema grava,de cateva luni a inceput sa imi cada parul din cap,am niste goluri mari in cap ca niste inele,dar o problema grava este ca acele goluri sunt umflate ca niste basici si ma dor si nu stiu ce sa fac, ajutati-ma cu un sfat va rog, cred ca este alopecie, dar nu stiu ce sa fac cu umflaturile din cap

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da,afecțiunea ta se numește alopecie aerata! Cauzele sunt genetice sau cauzate de stres emoțional, in termeni simpli, alopecia areata este o afecțiune care se manifestă prin căderea parțială sau totală a părului. Sistemul imunitar atacă rădăcinile firelor de păr, cauzând pierderea părului.
Sau ar putea fi cauzate de o ciuperca, infectie a scalpului, cel mai indicat ar fi sa te vadă un medic dermatolog și să faci anumite analize.in unele cazuri parul se regenerează singur in timp la unele persoane dar daca este cauzat din cauza sistemului autoimunitar atunci e posibil sa aibă recidive, deci nu poate fi vindecata! In schimb se poate trata cu rogaina.
O poza ne ar ajuta mai mult să vedem despre ce este vorba.

| roby18 explică (pentru anonim_4396):

Ok cum fac sa trimit poza?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru roby18):

Prin imgur

| roby18 explică (pentru anonim_4396):

Nu stiu, pe altceva nu pot sa o trimit?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu mai contează oricum.te sfătuiesc să mergi la un medic dermatolog urgent

| Violleta2022 a răspuns:

Nu este alopecie, este o dermatita severa.
Mergi de urgenta la DERMATOLOGIE sa primesti tratamentul corespunzator!