Hm, cred ca da, dar ai inceput sala mult prea devreme si faci cu greutati prea mari si asta iti poate afecta cresterea.
Fa-i tractiuni si practica si inot si basket.
Scheletul uman functioneaza optim la inaltimea ta de acum. Tu sigur ai sa mai cresti, dar nu prea e bine pentru coloana. Degeaba ai doi metri dar durerile lombare te imobilizeaza la pat.
La 14 ani ești forte înalt, dă-mi voie să-ți spun, nu știu de ce ai vrea să crești mai mult. Dacă faci sală e bine, dar ridicatul greutăților îți va dezvolta masa musculară, nu te va ajuta să te înalți. Pentru creșterea în înălțime există două sporturi bune care ajută: înotul și baschetul.
Dacă tatăl tău are 1, 90 cel mai probabil o să ajungi cât el, dar acum ține și de genetică pentru că băieții tind să semene mai mult cu mamele. Oricum, repet, dacă ai 1.78 ești destul de înalt, după dacă te faci ginantic nu-ți mai găsești nicio fată de mărimea ta
Sam Winchester din Supernatural are 1, 90 din câte țin minte și e foarte înalt, până și fratele lui,, mai mare" e mai mic decât el la înălțime. Și precizez că toate fetele cu care a fost în serial, oricât de înalte erau îi veneau până la cot.
Oricum, dacă tu vrei să fii foarte înalt n-am de ce să te opresc, e viața ta. Ți-am zis, baschet și înot. Și mai poți căuta pe internet exerciții pentru creștere în înălțime, o să găsești câteva.
Pai alea daca ii veneau pana la cot nu erau chiar inalte, crede-ma Prietenul meu are 1, 90, eu am 1, 70 si ii ajung pana la umar
Bună. Am practicat înot timp de 1 an și recent m-am apucat de baschet (2 luni) dar mă gândesc deja sa mă las din cauza unor probleme personale.
Dacă tu ai 1, 70 iar iubitul tău 1, 90 sunt totuși 20 de cm diferență. Iar actrițele din supranatural nu erau mici de înălțime. Chiar am verificat să văd ce înălțime aveau și toate aveau în jur de 1, 68-1, 70.
Până la cot sau până la umăr pentru mine e tot una. Cert e că fetele din supernatural mi s-au părut foarte mici pe lângă Sam, fie că erau ele înalte sau nu.
Acum depinde foarte mult și de structura corpului și de încălțări, nu?
Știi, e interesant că te-ai apucat de sport și de sală la vârsta asta, majoritatea copiilor de vârsta ta nici nu se gândesc la așa ceva. Înseamnă că ai ceva deosebit sau probabil ține mult de educație. Baftă în continuare cu tot ce faci, iar dacă nu mai crești în înălțime e ok, sunt actori care au avut 1, 75 și n-au mai crescut 5 cm cum și-au dorit iar ei nu s-au sinucis
Bineinteles ca depinde de incaltari, dar am luat in calcul fara. Cat despre structura corpului, indiferent daca ai picioare lungi sau nu, daca esti gras sau slab, definit sau nu, inaltimea e la fel, iar de la cot la umar sunt cativa cm buni. Oricum, nu ti-am zis ca sa te superi, ci pentru ca mi s-a parut exagerat ce ai spus