| DenisMotorbike a întrebat:

Salut.
Am și eu o problemă de câteva săptămâni.
Când mă duc la baie să urinez, când termin, de fapt, îmi mai rămâne o cantitate de urină în vezică, pe care nu o pot elimina. În schimb, după ce îmi termin treaba la baie, peste alte 10 sau chiar 5 minute îmi vine iar să mă duc la baie ca să urinez. (Se întâmplă să urinez din cauza asta foarte des, o dată la jumătate de oră sau chiar la câteva minute, bineînțeles, am unele momente în care nu am nevoie la baie timp de 1-2 ore, sau dacă am, nu e gravă situația.)
Într-o jumătate de oră, am fost de 3 ori la baie să urinez.
Ce ar putea însemna faptul că nu pot elimina tot din vezică și că îmi mai rămâne? Cum pot să mă tratez? (Scriu pe TPU pentru că e prea târziu să merg sau să sun la un doctor)
Mulțumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
10 răspunsuri:
| relian a răspuns:

Mergi la urolg daca esti barbat,ai putea sa ai ceva infectie,ori probleme la prostata,asta daca esti in varsta.
Deci nu trebuie sa tratezi nimic,mergi la medic,ala iti ia urina,trimite la laborator,sau face el test pe loc,depinde de medic,apoi iti spune cum sta treaba,eventual iti da o reteta,ceva antibiotic daca ai infectie.
Nu lasa chestia asta asa,ca o trece de la sine,sau sa folosesti leacuri,buruieni,povesti, pentru ca ar putea sa te afecteze mai tarziu si mai rau.
Nu este tarziu sa mergi la doctor, mergi maine, mergi cand poti, nu trebuie sa mergi in momentu asta, nu o sa mori asa de rapid laughing

| Werrich a răspuns:

Probleme cu prostata.

| Eireann a răspuns:

Senzatia de golire incompleta a vezicii si nevoie de a urina foarte des (dar cantitate foarte mica de urina) sunt simptome comune pentru o infectie urinara. Mergi la
medicul de familie cat de curand.

| dinaprilie a răspuns:

Pe la prostata poate fi ceva..iei ceva medicamente pentru ceva "boala"?

| DenisMotorbike explică (pentru dinaprilie):

1m 17 ani, nu am nici o boapa, nu am abut covid, nu iau medicamente. doar ca ma ingrijoreaza pentru ca e enervant catrebuie sa merg la baie foarte des

| DenisMotorbike explică (pentru DenisMotorbike):

Scuze pentru greșeli nu m-am uitat la ce am scris happy

| dinaprilie a răspuns (pentru DenisMotorbike):

Stres? Sau poate o obstructie pe "tevi"?

| xxxRomeoFantastikxx69xxx a răspuns:

De obicei intervalul intre urinari se scurteaza in mod direct proportional cu cantitatea de apa sau lichide consumate. Eu asi recomanda sa nu mai consumi lichide si eventual sa te hidratezi din solide.

| Lovelife00018 a răspuns (pentru xxxRomeoFantastikxx69xxx):

Nu e normal sa urinezi de 3 ori in 30 de minute. Indiferent cata apa bei. De asemenea, nu e normal sa dai astfel de sfaturi, indiferent ca ai facut-o la misto sau nu, pentru ca exista persoane care o sa ia sfatul tau de bun. Trebuie sa bei minim 2 L de lichide pe zi. Daca observi ca urinezi foarte des, mergi la medic, nu opresti consumul de lichide...

| DenisMotorbike explică (pentru Lovelife00018):

Ideea e ca nu prea beau lichide atat de mult precum ar trebui, mai ales daca sunt sedentar și stau toata ziua în casa... dar, mulțumesc!