Vad ca nici cei de la TPU nu pot sa te corecteze. (Probabil nu au inteles ce ai vrut sa spui)
1.Culca-te
2.Futu-ti
3.Ma-tii
-Cand te trezesti da- ti cu apa rece pe fata. Eu pot dormi si 4 ore si tot sunt activa daca fac asta.
- Bea ciocolata calda /rece.
Sa nu bei energizante ca altfel iti distrugi organismul!
Sper ca te- am ajutat!
Succes!
Probabil esti adolescent sau chiar mai mare adolescenti elibereaza hormonul somnului prin jurul orelor 11, 12 noaptea iar copii prin jurul orei 8 noaptea!,
Remediu: culcate mai devreme.
Dacă fumezi, încearcă sa nu mai fumezi cu 3 ore înainte sa te culci. La fel și cu Cola, dacă bei Cola, nu bea cu 3 ore înainte.
O sa vezi ca va fi altfel.
Totodată, este mult sa dormi 11-12 ore, încearcă sa te trezești la 9 și vei vedea ca chiar dacă ești somnoros, vei avea alta stare ca de obicei.
Depinde și ce faci pana la 11-12 seara. Dacă stai pe calculator, ochii îți vor fi obosiți, preferabil e sa stai 30 min după ce iti termini activitatea și apoi sa te pui la somn.
Nu fumez, nu beau coca cola de la un timp, dar inainte sa ma culc ma joc pe calculator si dupa ma uit la tv 20-30 de minute inainte sa ma culc.
Si am 17 aproape 18 fara 3 luni cam asa.
Degeaba dormi până la prânz dacă te culci târziu.
Cel mai odihnitor somn, conform statisticilor este cuprins între 20:00-6:00. Nu spun să te culci la 20, dar pe la 22 ar fi perfect.
Cred ca ai dreptate.de acum incolo o sa ma culc la 22.
Cam greu totusi, pdin moment ce sunt obisnuit cam pe la 12, dar vad eu cum fac.
Incearca sa te culci seara pe la vreo 9 sau 10. Si, daca tot te simti obosit, incearca sa dormi si amiaza minim 2 ore