Salut, am 23 de ani si am aceesi problema cu respiratia urat mirositoare, la dentist merg des, nu am carii de niciun fel, ma spal chiar de 3 ori pe zi pe dinti, folosesc apa de gura si ata dentara, si tot degeaba. Dentistul a spus ca s-ar putea sa fie de la stomac, sa am ceva probleme si sa ma duc la un consult, eu sunt de fel mai singuratic si antisocial si nu prea mi-a pasat si m-am obisnuit asa
Stresul nu declanseaza halitoza, dar mancarea si bacteria din stomac, da!
In primul rand, fa un test de detectare a bacteriei Helicobacter Pylori, care ar putea produce halena si evident, eroziunea stomacului, ducand in final la ulcer.
Ia probiotice zilnic (chefir) si mananca sanatos, renuntand la: prajeli, afumaturi, carnati, salamuri, sucuri, bauturi de orice natura si dulciuri.
Mananca simplu si sanatos pentru 3-6 luni de zile, fara sa trisezi, ca sa nu mai hranesti bacteria rea din stomac, cea care produce mirosul urat de fermentatie si puterfactie.
Inca ceva: NICIODATA sa nu manaci fructe inainte de masa sau imediat dupa masa, deoarece fermenteaza in stomac si produc gaze si posbil halena.
Fructele se mananca pe stomacul gol sau la 2-3 ore departare de mese.
Pai daca ai de multi ani parintii tai sau mai degraba mama ta nu s-a oferit sa te ajute in privinta asta? de ce te lasa asa?