| TheSeventhSin a întrebat:

Salut, am si eu o problema mai urata cu stomacul, am observat ca de 2 ani s-a si agravat (cred eu, dupa un examen), ideea este ca imediat dupa ce mananc ma simt foarte umflat in burta si trebuie neaparat sa ma eliberez, sa ma duc la toaleta. (chestia asta ma deprima efectiv, mi s-a luat, sincer).
Am fost la medic si mi s-a zis ca cel mai probabil am sindromul de colon iritabil (am 20 de ani).
Voi ati scapat de problema asta? Ce v-a ajutat? Eu am gasit pe net mai multe pastile, unele naturale altele mai putin naturale sa spun.
Am gasit Carbocin si Stomachon (care dupa descriere pare foarte bun si fix ce imi trebuie).

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| aimullah123 a răspuns:

Am si eu problema asta care a inceput mai devreme de 20 de ani.
Aveam ocazional diaree dar nu am acordat importanta. Apoi cu timpul am inceput sa merg mai rar la toaleta. Tot nu am acordat importanta. Am facut anxietate severa si atunci am inceput sa am simptome mult mai deranjante (ex: dupa fiecare masa ma simteam plin, ma balonam, aveam dureri abdominale, simteam nevoia uneori sa merg la toaleta urgent, ma trezeam noaptea si aveam diaree severa cu crampe si multe altele. Eram ingrozit. Credeam ca am cancer de colon si asta ma facea sa fiu si mai anxios si mai deprimat. Ma saturasem de toata treaba asta. Am tot mers la tot felul de medici. Am facut o gramada de analize. Totul parea in regula dar problema mea nu disparea. Ma tot intrebam "oare ce am?!". Toti medicii ajungeau la aceeasi concluzie : Colon iritabil din cauza ca sunt tanar, toate analizele sunt in regula, nu sunt fumator, nu consum alcool si din cauza prezentei stresului.
Am incercat mai multe suplimente. Dintre care cele mai bune au fost Meteospasmyl de 60mg (cu simeticona) si Bifido plus. Le-am luat pe amandoua 3 luni pentru ca atat mi s-a spus ca trebuie luat tratamentul pentru intestin iritabil.
Ceea ce m-a ajutat foarte mult a fost regimul. Adica am exclus legumele crude(ceapa si usturoi nici macar fierte. Supe si ciorbe mancam dar cu mai putina ceapa), prajeli, grasimi(carne mancam doar de pui si curcan dar la cuptor si imi cumparam legume congelate pe care le fierbeam + piure de cartofi fara unt sau ulei), dulciuri, fructe acre sau tari, cipsuri si alte alimente nesanatoase, mancare fast food, sosuri (maioneza, ketchup) si foarte foarte important fara alimente iuti sau picante.
Pe langa regim si tratament pentru colon, am luat tratament si pentru anxietate ca sa reduc stresu. De obicei cand imi spunea un medic ca nu am nimic, ca nu sunt bolnav se reducea si intensitatea simptomelor la colon.
Acum dupa 2 ani pot sa consum mai toate alimentele fara sa am probleme mari (doar scaun mai lent, rare ori diaree usoara si balonare dar mai usoara), in afara de chestii picante. Alea inca ma afecteaza.

Deci se rezolva dar in timp si necesita efort ca sa te abtii de la alimentele gustoase dar nesanatoase.
Daca medicii ti-au zis ca e colon iritabil inseamna ca stiu ei ce zic.
Ps: In cazul in care faci scaun cu sange sau daca faci anemie inseamna ca trebuie sa mergi la medic si sa ii spui asta. Ar putea fi un polip care trebuie scos spre exemplu.

Mama ta sufera si ea de colon iritabil?

8 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Nu te auto-medica, trateaza-te doar dupa sfatul medicului.

| AdiMihai25 a răspuns:

Exact aceeași problemă am avut o si inca o mai am.
Nu stiu daca exista remediu pentru asa ceva.
Încearcă să fii mai atent la alimentație (evita prajelile, sucurile, băuturile carbogazoase in special, gasimile, zahărul, ciocolata, pastilele etc
Uneori ma mai inteapa si in partea stanga in dreptul buricului...

| MadRaven a răspuns:

Ce ți-aș recomanda eu ar fi o vizita la nutriționist. Cu ajutorul lui poți stabili dacă ceva anume din alimentație provoacă simptomele acestea și dacă exista șansă de a le tine sub control prin igiena alimentației. Iar dacă nutriționistul va considera de cuviință te va recomanda mai departe altor specialiști, în cazul în care depășește posibilitățile sale.

| doctorandus a răspuns (pentru AdiMihai25):

Exista medicamente numite "blocante de pompe de protoni" dar trebuie luate sub control medical periodic, pentru ca au efecte secundare insemnate.

| doctorandus a răspuns (pentru MadRaven):

Nu orice amarat de nutritionist este dietetician cu drept de libera pratica.

Tehnicianul nutritionist nu are dreptul legal de a consilia persoane bolnave.

| MadRaven a răspuns (pentru doctorandus):

Nu, tehnicianul nutriționist nu are acest drept dar dieteticianul nutritionist îl are. Eu la a doua categorie făceam referire, poate mi-am ales prost cuvintele; se studiază la facultate pe îndelete nutriția diverselor patologii și mai ales fiind vorba de colon ma îndoiesc ca nu l-ar ajuta la nimic o vizita.
Sunt totuși curioasa de ce ai recomanda inhibitori de pompa de protoni în răspunsul de mai sus? Nu sunt aria mea de expertiza dar am luat personal ceva timp și am găsit ca la nivel intestinal m-a încurcat mai mult decât m-a ajutat la nivel stomacal, dar poate am avut eu un răspuns nefavorabil

| Mmn a răspuns:

Carbune medicinal, ajuta.

| TheSeventhSin explică (pentru aimullah123):

Nu cred, sincer sa fiu (rare ori are si ea probleme)