| Killer1235 a întrebat:

Salut, am traume si tulburari de anxietate tot mai des plus ca nu imi vad sensul vietii, ce as putea sa fac? Incerc sa ma mint singur dar deja nici asta nu mai functioneaza, nu stiu ce as putea sa fac sa ajung sa fiu asa cum eram inainte de toate chestiile astea

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
8 răspunsuri:
| romeo78 a răspuns:

Consult medical psihologic. Nu, psihiatric, cum confundă unii!
Mergeți la un medic specialist psiholog, se plătește, nu este gratis ședința, adică compensată prin casa de sănătate.
În rest, mergeți la biserică, face voluntariat, pentru a vedea că alții sunt mult mai fericiți, cu mult mai puțin aveți dumneavoastră!

| anonimg a răspuns:

Citește cartea aceasta: https://www.viatasisanatate.ro/viata-lui-iisus
Vei găsi și sensul vieții, vei scăpa și de anxietate.

| sierra1 a răspuns:

"am traume si tulburari de anxietate " - tu ai decis asta?

| corbulalbrosu a răspuns (pentru romeo78):

Diferențieri terminologice
Articole Psihoterapie
,, În ciuda unei cantități din ce în ce mai mari de informații din domeniul sănătății mintale, diferențierile clare între specializările din acest domeniu nu sunt de găsit prea ușor. Termeni din ce în ce mai uzuali, precum PSIHOLOG sau psihoterapeut, chiar psihanalist, dar și cel de PSIHIATRU sunt utilizați adesea ca fiind sinonimi sau, în orice caz, ca nefiind înțeleși foarte bine. Iată de ce am considerat necesar să așezăm în pagină specificitatea fiecărui asemenea termen.

Una dintre diferențierile clare și majore este că PSIHOLOGUL este persoana care a urmat facultatea de PSIHOLOGIE, în timp ce PSIHIATRUL a urmat facultatea de MEDICINA. Persoana care a urmat FACULTATEA DE MEDICINA nu este PSIHOLOG și în mod analog, persoana care a urmat FACULTATEA DE PSIHOLOGIE nu este MEDIC PSIHIATRU. Studiul de la facultatea de medicină oferă posibilitatea mai multor specializări, una dintre ele fiind psihiatria, pentru care se optează după terminarea facultății. De asemenea, a urma facultatea de psihologie oferă deschidere către mai multe ramuri ale psihologiei, dar alegerea uneia dintre ele se realizează după terminarea facultății.''
Concluzie : NU EXISTA specializarea indicata in raspunsul oferit : ''Mergeți la un medic specialist psiholog,'' Afirmatia d-voastra este o confuzie IMPARDONABILA stimate domn.
http://color-mind.ro/diferentieri-terminologice/

| ArisTOTelx a răspuns:

Salut, am trecut si eu prin asa ceva si stiu cum e, dupa cate spui esti un fricos adica foarte anxios si depresiv, din pacate anxietatea vine la pachet cu depresia, cauta pe yt totul despre ce te streseaza in legatura cu anxietatea si tine minte, anxietatea nu exista, starile fizice daca le ai exista adica intepaturi si chestii, prima data fa un consult sa vezi ca totul e ok sau nu ca sa nu te mai stresezi pentru ceva, cauta laurentiu marga pe google Youtube si Facebook, pe Facebook face liveuri in fiecare seara cred despre anxietate, il poti intreba acolo despre orice, descurca te ca ai internetul la indemana, fii pozitiv, o sa treaca de la sine daca ai ganduri pozitive

| Donsavas a răspuns (pentru romeo78):

Psihologul NU este medic! Doar psihiatrul este medic fiindcă acesta a terminat medicina.

| Donsavas a răspuns:

Psihoterapie. Altceva nu ai ce sa faci. Sunt și cărți despre sensul vieții.

| romeo78 a răspuns (pentru Donsavas):

Cine ți-a zis o astfel de tâmpenie?
Dacă nu este doctor, atunci cum are parafă medicală, autorizarea de la Casa de sănătate, pot elibera certificate medicale?
Au statut special, dar asta nu înseamnă că nu fac parte din categoria medicală!
"Psiholog - un specialist care studiază procese psihologice, calităţi şi stări umane. Psiholog nu este un medic în adevăratul sens al cuvântului, deoarece nu are nici o pregătire medicală - ştiinţa este predată în universităţi umaniste.

Psihologul nu determină diagnosticul, nu prescrie medicamente, cum ar face un psihiatru sau psihoterapeut, sarcina lui – este de a ajuta oameni sănătoşi, care se află într-o stare dificilă. Sfaturi acestui specialist ajută la eliberarea stresului, nervozităţii, stabili relaţii cu oamenii din împrejur şi restabili armonia în lumea lui interioară.

Ce tratează psihologul
Psihologul nu se ocupă cu tratamentul bolilor, el vindecă doar mici tulburări de sănătate mintală, care numai parţial interferă cu viaţă normală. Putem spune că psihologul tratează rănile emoţionale care pot fi în cele din urmă transformate într-o varietate de boli – de natură neurologică, mentală sau fiziologică. "