| tyler16007 a întrebat:

Salut, anul asta am avut o acnee foarte urata, dar una urata rau, fata plina de cosuri, am avut un tratament dermatologic cu roaccutane vreo 5 luni, iar apoi m-am dat pe creme, acum am o acnee usoara, sub tratament, mai ies doua trei cosuri dar e ok, proteinele din zer whey cu aroma de inghetata de vanilie o sa-mi agraveze acneea?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
| RaduRobertRO a răspuns:

Deci depinde de ce ai acnee ( nu ai zis varsta ), sunt 2 variante cu procent mai mare de posibilitate: hormonii sau infectiile. Deci teoretic nu ar trebui sa-ti faci griji daca cu tratament a scazut numarul cosurilor. Exclus 100% nu este niciodata.

| dullcat a răspuns:

Nu stim.Depinde de tine sa testezi pe propria piele.

| tyler16007 explică (pentru RaduRobertRO):

Am 16 ani, acneea a aparut la 15, si da e hormonala

| meli120 a răspuns:

Buna. Depinde ce cauza ti-a gasit pentru acnee. La mine una din cauze ar fi zaharul care imi cauzeaza alte probleme, iar indirect afecteaza acneea, dar mi se pare cam improbabil sa fie singura cauza avand in vedere ca nu sunt valori de diabet.
Oare cum ai reusit sa te treaca pe roaccutane? Eu nu am reusit sa gasesc vreun dermatolog sa imi propuna roaccutane desi orice am primit pana acum nu a avut efect.

| tyler16007 explică (pentru meli120):

Am avut o acnee foarte urata, am fost la doi dermatologi, ambii mi au prescris roaccutane, dar sincer nu recomand, de cand am luat roaccutane efectele lui secundare m au cam distrus sincer

| meli120 a răspuns (pentru tyler16007):

Am auzit ca are efecte secundare, dar din ce vad zici macar ai scapat de cosuri in mare parte.
Avand in vedere ca nu știu la tine cum a fost, dar eu am primit antibiotic printre altele care m-a ajutat strict cat l-am luat. Evident ca nu e indicat sa te indopi cu antibiotice, iar dupa sa te trezesti cu o acnee mai rea decat ce ai avut initial.

Putem sa vorbim mai multe pe privat?

| tyler16007 explică (pentru meli120):

Sigur, da mi un mesaj pe TPU