Uite aici niște date interesante despre ceea ce te interesează:
https://discromat.wordpress.com/intrebari-frecvente/
-- sărbători frumoase --
Suferim multi de boala" asta. Afli de ea la scoala de soferi la diagramele alea sau cum se numesc mozaicurile respective. Pe cele grele nu le vad nici eu, dar mna, e genetic si suntem cam 55% din populatia lumii care suferim de boala asta. Se poate repara cu laser, dar atata timp cat vad culorile bine si am probleme decat la mozaicurile respective nu dau banii afara din casa
Poate sunteti 5% din populatia lumii care aveti discomatie, nu 55%, ca nu sunteti majoritari.
Din pacate, discromatia nu se poate corecta!
Inveti sa traiesti cu ea si te limitezi doar la cat vezi.
Este mostenita genetic si nu se pot modifica genele, ca sa-ti dispara aceasta anomalie genetica.
Pai si cum ramane cu ochelarii de corectie cu lentile colorate vanduti de diferite firme din Romania?
Eu din cate imi aduc aminte nu am avut nicio diagrama cand am dat de permis, asta find in 2015.Am facut un test pe internet, am vazut 90% din prostiile alea, pe urma am intrebat un cunoscut care este si medic oftalmolog si mi-a spus ca nici el care nu este discromat nu poate vedea doua planse din prostia aia de test Isihara.Mentionez ca respectivul medic lucreaza la un spital militar.
ESte o tentativa amarata, sa-ti arate cum este lumea colorata.
Mda, m-am exprimat gresit, diagrame=plansele respective. Din ce am citit pe net sunt decat vreo 4 5 tari care au testul asta, noi, China si inca 2 numai retin. E o prostie. Atata timp cat vad culorile bine, am probleme la plansele mai grele de ce sa te frece atata la cap. Da, cam 60 % din populatie suntem discromati, cu un grad mai mare sau mai mic al afectiunii
Poate si tu esti discromata, uita te la 10 20 ( daca le vezi pe toate bravo), daca nu esti discromata. Pur si simplu o sa vezi un contur de o culoare diferita ( sau nu, depinde cat de grav e), dar nu intelegi ce cifra sau litera e, asa patesc eu cel putin
Nu sunt discromata, ca mi-am facut testele de sute de ori atat in tara cat si in strainatate.
Procentajul de discromati in tara este de 4-5%, nu mai pune botul la minciunile copilasilor care iti scriu asta.
Discromatia nu-i o stare naturala, iar dupa tine 60% din populatia lumii ar fi bolnava.
Sigur, ai facut sute de teste, mai taie din ele. Si sunt 49 de planse deci inseamna ca le ai invatat pe de rost, nu poti spune ca esti sau nu discromata cand le sti de acasa
Celalalte tari sunt Argentina si inca una tot din lumea a treia precum Romania sau China.M-am uitat pe internet la baremele medicale pentru admiterea in armata unor state vest-europene. Discromatia nu este un motiv de respingere, discromatii au dreptul sa aiba si permis de conducere.Singurul motiv care duce la respingere este daltonismul.Eu spre exemplu am probleme cu o nuanta tampita de verde, disting foarte bine rosu de verde.
Eu am probleme cu nuantele de galben. Si da, pentru ca legea nu e modificata doctorii dau si asa vizita medicala pentru permis, nu i nevoie de spaga, si au dat seama ca e o prostie si ei. La oftalmo e important la distanta sa vezi literele alea macar antepenultimul rand. Eu il vedeam pe ultimul si n am avut probleme
Baitel, nu ai cum sa inveti nimic de acasa, ca nu toti suntem discromati si nu am nevoie sa dovedesc nimanui asta.
Testele facute in ultimii 20 de ani au fost facute la oftalmologi din occident, nu pe sistemul antic si expirat din tara, cel cu cartonase.
Pacat ca esti atat de incapatanat sa intelegi ca NU suntem toti discromti, ca esti tu special pentru ea, asa cum iti spune mamica ta. Stiu ca-ti vien greu sa intelegi ca nu suntem cu totii discormati, dar trebuie sa intelegi ca aia este o conditie cu care te nasti, o greseala a naturii, pe care noi, oamenii normali, cei 95-96% nu o avem.
Ce desteapta esti tu, pacat ca ai citit ca suntem decat 5% discromati prin spam urile din mail sau mai rau in ziarul click. Nu e nimic special, nu poti vedea contrastul dintre culori perfect. Mare chestie, tie rusine atata... Ai cu ai tai la capsuni in Spania, te ai speriat ca esti discromata si au spart bani pentru prostia ta. Congratz, am incheiat acest subiect. Sarbatori fericite sa ai
Baitel, vzi ca ai baga degetul pe alaturi. Nu eu sunt cea discromata, ci baiatul care a pus intrebarea!
Nu-i nici o rusine in a te naste cu discormatia, sau a trai cu ea!
Dar pobabil vorbesti din propria-ti experinta, daca atat ai invatat la cules de capsuni.
raducu87 întreabă: