Poti sa te apuci de sala, dar trebuie sa mananci mai mult, mancare consistenta, ar fi bine sa iti faci niste analize sa vezi daca ai ceva lipse de vitamine.
Salut! Nu este adevarat chiar daca esti slab poti sa faci sala pentru ca asa te formezi si la 67 kg nu prea cred ca esti foarte slab mai degraba cand esti gras faci sala mai greu doar pentru a slabi
Nu este adevarat. Sportul este bun oricand in primul rand pentru ca este sanatos si in al doilea rand pentru aspectul fizic
Oricum daca incepi sa faci sala pentru a-ti mari masa musculara ar trebui sa incepi sa mananci mai consistent si nu dulciuri sau chipsuri sau alte ci mancare cat mai sanatoasa. Mult succes!
Salut!
În primul rand ar trebui să ai 74 kg, înălţimea este foarte bună.
În al doilea rand poţi să mergi la sală avand în vedere că este o diferenţă de 7 kg. Mergi la sală, după iei masa, iar după odihneşte-te 1-2 ore uitandu-te la TV sau dormind. Nu uita să dormi minim 7 ore pe zi. Numai bine!
Serios la 18 ani zici u ca e bine 67 kg eu am 53 si am 14 strebuie sa se mai ingrase vreo 8 kg
Minciuni...dar trebuie sa o iei cu usorul, nu te obosii prea tare de prima data.
Da, dar ce-ai spus tu NU ajuta cu nimic, alea sunt chestii generale cunoscute. SI normal ca stiu, dar voiam sa vad daca tu stii inainte sa dai sfaturi.
Cateva notiuni generale de alimentatie pentru cand faci sala :
- sa-ti asiguri 2 grame de proteina / kilogram-corp, din 4-5 mese pe zi bogate in proteine ( carne, lapte, branza, oua )
- sa-ti asiguri necesarul de carbohidrati pentru energie, altfel corpul va consuma proteinele pentru energie => progrese mai slabe la sala
- sa mananci o masa bogata in proteine cu absorbtie RAPIDA si carbohidrati la 30, maxim 60 de minute dupa antrenament ( cea mai importanta masa )
- sa consumi proteine cu absorbtie LENTA inainte de culcare ( de preferat caseina din lapte )
- masa inainte de antrenament sa contina carbohidrati cu absorbtie lenta, pentru a-ti oferi energie o perioada mai lunga de timp
si multe altele, asta e doar o parte.
Chestia ca "mai putine dulciuri, chipsuri, etc." nu ajuta cu mare lucru, aia stiu deja oamenii.
LOL. Ce tampenie. E FOARTE BINE ca vrei sa te apuci de sala, mai ales ca esti slab.Nu stiu cine ti-a zis asta, dar ma indoiesc ca stie ce vorbeste. Deci trage tare si cel mai important ai rabdare ca muschii nu apar peste noapte(fa macar 6 luni sa vezi o diferenta). Daca mai ai intrebari, trimite-mi un mesaj.
Salut! Am aproape 16 ani, 1.88 inaltime si 65 kg sunt slab rau dar, as putea sa ma apuc de sala?
Salut! Am aproape 16 ani, 188 inaltime si 65 kg sunt slab rau, dar as putea sa ma apuc de sala?