Nimic.Nu ai de cât sa ii spui mamei ce ai facut si sa iti asumi consecintele.Desi, din cate stiu, in Ro, prima data ii da avertisment si abia apoi se lasa cu scaderea notei, deci exista sansa sa fi vrut doar sa te sperie cu nota de la purtare si sa iti cheme parintii doar pentru a ii instiinta
Se gândește la binele tău cu Adevărat de asta nu te învață la prosti! și îți spune Adevărul și realitatea, faptul că țigările de orice fel și vape și car or mai fi ele inventate să distrugă sănătatea oameniilor! Nici de cum înspre"binele" oameniilor!
Ar fi cel mai bine și cel mai sănătatos să nu mai fumezi niciodată în viața ta! Dacă nu vrei săte îmbolnăvești doamne Dumnezeule ferește de cancer de plămâni, cancerul de ficat, țigările sănt cancerul garantat pentru oamenii!
Nu este treaba lui ce faci in afara scolii.
Poti sa-i spui ca ai decis sa te lasi si ca este foarte greu.
Ai un profesor bătut în cap! În locul lui îți scădeam 3 puncte din oficiu! Așa... din filotimia mea!
Nu-i nimic, hai să-ți dau un sfat, chiar dacă știu că nu o să-ți placă. În primul rând, să-ți fie clar: fumatul în școală nu e o alegere de genul „o, ce mișto!" și nu o să te ajute să arăți mai cool, chiar dacă te simți presat de colegi.
Cum să scapi de nota la purtare? Simplu: încearcă să fii sincer și să-ți ceri scuze. Da, știu, nu sună deloc ca un plan de război, dar poate funcționează. Poți să-i spui profesorului că ai înțeles greșeala și că nu o să o mai repeți. Dacă îți cere un plan, inventează unul. Poți să spui că te vei concentra pe lucruri mai utile, cum ar fi să îți îmbunătățești comportamentul și să te implici mai mult în activitățile școlii.
Și dacă tot vrea să o anunțe pe mami, poți să o faci tu înainte ca să o iei pe nepregătite. Poate e mai bine să ai controlul asupra situației.
Totuși, învățătura importantă aici: nu mai fuma în școală, că nu e cool, nu e sănătos și nu îți ajută în niciun fel imaginea. Îți zice un fost fumător cu vechime de 30 de ani...
Sper că te-am ajutat! Doamne ajută!
Dr. Mihailovici S.
Razzvan1612 întreabă: