Ti-as recomanda sa mergi la un psiholog.
vezi ca scoala are unul gratis, trebuie doar sa intrebi la secretariatul scolii.
Iti lipseste increderea de sine... asta e problema.
Neaparat sport (de preferat sport de contact (kickboxing), si ridicatul greutatilor)
O sa fii mai puternic, o sa arati mai bine, si automat o sa te simti mai bine, dar procesul astaa dureaza o perioada.
Pare un trigger emotional care se transforma intr-un atac de panica. Ai o trauma? S-a urlat la tine in copilarie?
Sincer să fiu, am avut o copilărie liniștită, nu remarc niciun fel de abuz asupra mea, însă bănuiesc că evenimentul care m-a traumatizat a fost pe la vârsta de 4-5 ani când am vărsat un pahar cu apă într-o priză, îmi aduc aminte niște "flashback-uri" alb-negru. Da, atunci știu că se crease un haos din partea părinților mei care nu știau cum să rezolve priza care sfârâia necontenit și m-au certat, parcă aud și acum "Ce-ai facut, ce-ai făcut? Ne-ai nenorocit, ai dat foc la casă!". Având în vedere că încă îmi aduc aminte acest eveniment, retrăindu-l atât vizual, cât și audio, am o mare bănuială că acesta a fost factorul declanșator al tuturor acestor probleme pe care le am. Din fericire, totul s-a rezolvat în momentul în care a sărit siguranța și nimic nu a ars, exceptând priza care s-a cam topit.
Ai facut o greseala mare in copilarie si te-ai speriat la reactia parintilor. Acum poate asociezi toate tipetele cu o greseala mare si te sperii. Nu trebuie sa te sperii. Oamenii tipa si fara un motiv serios. Cand cineva mai tipa la tine, daca nu e vorba de ceva grav, incearca sa nu-ti pese si sa te gandesti ca persoana respectiva are probleme psihice care ar trebui sa le rezolve. Tu incearca sa stai linistit si sa incerci sa linistesti persoana crizata.
Asta e foarte clar cauza, mai ales ca erai un copil si nu ai facut-o intentionat si parintii tai au reactionat prost.
Probabil acum subconstient asociezi orice glas ridicat cu asta,
Respira adanc cand mai ai simti ca te apuca starea aia.
Gândeste-te la cu totul altceva, gen uita-te pe geam si numara lucrurile pe care le vezi ca sa iti distragi atentia si spune in mintea ta: e okay, detin controlul.
Dar eu in locul tau as merge la psiholog pentru te-a afectat destul de tare chestia asta si ai nevoie de mai mult ca sa treci peste
Bună, scrie-mi mesaj?
Recomand terapia ( mersul la psiholog), pe mine m-a ajutat enorm.
Îmi dorești să stii ca nu ești mai puțin om, doar pentru ca ai emoții.
Psiholog, clar. Am trecut si eu prin asta si dupa 6 ani de terapie eu urlu la ei si ei se fac mici. Pune-i la punct, ai grija de tine ca senzatiile astea interioare au mari repercusiuni!