| Mariannn66665 a întrebat:

Ce parere aveti de antiperspirantul ODABAN? Pot sa il folosesc daca nu am 18 ani? Raspund doar cei care au folosit -Am hiperhidroza

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| WhiteLife a răspuns:

Antiperspirantele contin substanțe care blochează porii, în așa fel încât transpirația nu mai iese, spre deosebire de deodorante, care distrug bacteriile de pe piele care produc acele mirosuri neplăcute (deci cu un deodorant transpiram, dar nu miroase). Odaban conține ceva saruri de aluminiu, care blochează porii, cum am zis, dar unii spun că sunt legate de cancerul de sân și alte probleme de genul asta. Nu cred că este o vârstă limita pentru a-l folosi (eventual poti citi pe site-ul lor detalii), dar trebuie să înțelegi că varianta asta nu e deloc sănătoasă pentru corpul tau, pentru că transpirația trebuie eliminata. Dar da, daca îl folosești așa cum scrie (adică seara) timp de câteva zile vei avea rezultate. Diagnosticul ți l-am pus medicul? Ai incercat sa iei legatura cu el? Poti incerca in această perioadă să iei legătura cu medicul de familie la telefon pentru un sfat.

5 răspunsuri:
| Donsavas a răspuns:

Da

| Mariannn66665 explică (pentru WhiteLife):

Nu am vorbit cu niciun medic. Sunt constient de asta, dar in general transpir si putin la spate, maine, picioare ( aproape insesizabil), deci nu cred ca va fi asta o problema! Ce parere ai? Am 16 ani apropo. Am mai vorbit cu un baiat (22 ani) care a foloseste Odaban de la 17 ani si nu are probleme. Tu ai folosit?

| WhiteLife a răspuns (pentru Mariannn66665):

Am avut problema asta în liceu, am citit ceva pe net și am zis că ar fi hiperhidroza. Dar am mers și la medicul dermatolog, care a spus că e ceva pe baza nervoasă și mi-a prescris un extract de merișor de la Platextrakt. Cat timp l-am luat e adevărat că m-am simțit mai liniștită, dar transpiram la fel, așa că după ce s-a terminat nu am mai mers la medic. Am comandat Odaban de pe site-ul lor și l-am folosit zilnic, dar nu trebuie folosit că un spray normal, ci așa cum scrie pe el. Și-a făcut efectul, nu am transpirat deloc, am fost și în tabere, am făcut și efort etc (evident că atunci am folosit mai mult decât de obicei). Cu trecerea anilor (sunt 4 ani de când am terminat liceul și când am avut problema asta cred că eram cam a 10-a) nu mai transpir așa tare. Cred că în primul an de facultate îl mai foloseam, dar nu zilnic. Acum îl țin pentru evenimente, examene și chestii de genul asta, dar sunt ok. Cred că e o chestie hormonala ce tine de adolescenta. Alte probleme de sănătate nu am și acum 2 ani am făcut ceva analize și era și una pentru tiroida și sunt ok și acolo, așa că cel mai probabil in timp îți va trece. Dar daca tot stai acasă perioada asta și nu te vede nimeni, încearcă să nu-l folosești, ci numai când mergi la școală, ca sa reduci cat mai mult blocarea porilor.

| Mariannn66665 explică (pentru WhiteLife):

Multumesc mult pentru sfaturi. Sunt constient de cum se foloseste acest antiperspirant, o sa il folosesc cand o sa fiu de parere ca asta e ultima solutie.

| WhiteLife a răspuns (pentru Mariannn66665):

Cu drag și mulțumesc și eu. Eventual când se mai liniștesc lucrurile, e bine să-ți faci niste analize sa vezi daca e totul ok.