anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut.ce parere aveti despre Polen, este bun pentru ingrasare? a incercat cineva,v-ati simtit rau de la el, are reactii adverse? funda+vot celor care imi dau un raspuns concret!(scuzati categoria dar este cea mai vizitata)

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| pietrean a răspuns:

NU,"ceaiuri' imbuteliate din comert! Ceaiul de soc(prin eliminarea apei),ceaiul verde(accelereaza metabolismul), si altele,slabesc.Ce ti-am spus eu(tei,sunatoare,valeriana),linistesc,calmeaza.
Mierea impreuna cu polenul,dar si o mancare diversificata:carne fara grasimi,fiarta,la cuptor,la gratar,peste,legume simple dar si salate,fructe,lactate(in special iaurt), cu cereale integrale, paine integrala cu tarate si seminte, dar si apa+lamaie(te hidrateaza), pe langa mierea cu polen, nu pot decat sa-ti faca bine organismului.Si ce am uitat, miscare in aer curat!
Nu ti-as dori sa te ingrasi, mai mult de 45-46 kg, ca nu ti-ar fi bine mai mult ca sigur.Inaintand in varsta, tot or sa se puna kilogramele pe la burtica, pe coapse si nu cred ca o sa slabesti atat de usor.Eu am 61 de ani, 1, 64 m si 55 kg.Dar am avut colesterolul si trigliceridele,de voiau sa ma interneze.Din cauza STRESULUI MARE!
Asa ca,ai grija ce mananci,ce bei,fa miscare,mai fa niste analize la sange(calciu, fier, magneziu, potasiu) si nu mai cauta sa te ingrasi, mai mult de cat vrea si poate organismul.

10 răspunsuri:
| mamasiita a răspuns:

Eu am luat. L-am luat impotriva racelii(ca sa nu ma imbolnavesc) pentru ca are multe vitamine si bla bla bla ce o mai fi avand pe acolo.dar sa stii ca face si pofta de mancare.s-ar putea sa pui pe tine vreo 2-3 kile.
ps. de ce ai vrea sa te ingrasi?

| darriya a răspuns (pentru mamasiita):

Pai sunt cam slabuta si vreau sa pun cateva kg bune pe mine(asta m-a intrebat si farmacista "de ce vreau sa ma ingras ca sunt bine asa"dar eu nu ma vad asa sad

| mamasiita a răspuns (pentru darriya):

Mai bine decat sa te lupti cu kilogramele in plus, crede-ma! eu de exemplu vreau sa dau vreo 7-6 kg jos, iar tu vrei sa le pui?laughing
serios acum, ar trebui sa ramai asa cum esti

| pietrean a răspuns:

POLENUL este cel mai sanatos nutrient.Este un foarte puternic hepato-protector, hepato-trific, contine vitamine si proteine, hormoni.Este indicat in problemele hepatice,pentru ochi,pentru peretii vaselor de sange,previne hemoragiile, oxidarea tesutului nervos, etc.
In ceea ce priveste, cura pentru ingrasare, se foloseste miere+polen.Nu are nici-o contraindicatie,nu da reactii adverse.Dar in cantitati mai mari,luat "dupa ureche",ar putea sa dea niste reactii adverse.Cei ce sufera de boli de inima,hipertensiune arteriala,boli ale vaselor de sange,diabet, astm, femeile insarcinate...
Poti cauta pe GOOGLE, detalii, dupa cuvintele tratament+polen+cura+ingrasare+contraindicatii

| pietrean a răspuns:

Am vazut ca ai 22 de ani.Ce inaltime ai si cate kilograme? Cu metabolismul cum stai? Esti o fire comoda sau mai iute?
In functie de aceste date,ti se poate recomanda,daca ar trebui sa te mai ingrasi.
Daca tu esti sanatoasa(analizele medicale iti sunt bune,nu ai probleme cu vreun organ din corp,nu ametesti,nu uiti lucruri uzuale,etc) si te simti bine in corpul tau,nu este nevoie sa faci diverse cure de slabire/ingrasare.Dar, ca sa-ti mentii organismul tanar si sanatos, poti sa faci cate o cura de miere+polen, primavara si toamna, pentru intretinere.

| darriya a răspuns (pentru mamasiita):

Si eu ma lupt cu ingrasatul de ani de zile, asa e unii vor sa slabeasca altii sa se ingrase, daca nu suntem multumiti de cum aratam de-aia incercam fel de fel de tratamente si cure de slabit/ingrasat, faza este ca nu asimilez ca de mancat, mananc si nu sunt nici bolnava, nu vrei sa facem schimb de organism?laughing)macar pentru 1 zi laughing

| darriya a răspuns (pentru pietrean):

155cm kg nu stiu exact in jur de 40 si ceva, ma stresez din orice, ma consum, si am probleme cu stomacul, o fi din cauza asta?

| pietrean a răspuns (pentru darriya):

La 22 ani, fata fiind, la 1, 55m, daca ai peste 40 kg(42-45 kg), nu cred ca este rau.Stresul iti consuma toata energia si de aici si problemele cu stomacul.Cred ca mai bine "ai umbla" la alimentatie,ca sa nu-ti distrugi stomacul(gastrita). Cauta sa te linistesti:mai bea un ceai de tei,sunatoare,valeriana,mai ia cate un Sedatif PC(pentru un somn linistit),un Distonocalm(pentru linistire,asta doar cu reteta de la medicul de familie),nu mai bea cafea, bauturi carbo-gazoase(sunt excitante), prajeli(cartofi prajiti, fripturi la gratar cu carbune), mananca eventual cate putin si des(3mese principale+2 suplimente:fructe,iaurt,legume). Acum,vezi si tu ce probleme ai cu stomacul:mai grave sau ca toata lumea, din cauza societatii in care traim!
Oricum, miere si propolis, poti lua, ca nu-ti face nici-un rau.

Doar ceaiuri beau (nestea, lipton )nu beau sucuri carbogazoase(insa ceaiul am inteles ca slabeste)miere mananc, dar nici-un rezultat, acum incerc cu polen si miere, si vad ca imi da pofta de mancare dar nu stiu daca ma voi ingrasa(daca asimilez)

Va multumesc mult pentru sfaturi,si ca v-ati facut timp sa-mi raspundeti, eu pot sa ma ingras dar stresul imi da batai de cap, de multe ori m-am ingrasat si am slabit brusc, eu de fapt de stres trebuie sa scap, a si miscare nu prea fac.sad