anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut, ce se întâmplă daca beau energizant zilnic? deoarece unde lucrez eu trebuie sa fiu hidratat constant ca sa imi pot face treaba bine.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
29 răspunsuri:
| Jeehny a răspuns:

Poti avea probleme cu inima din cauza cafeinei, mai bine bei apa daca voiesti sa fii hidratat

| Eireann a răspuns:

Ficatul o sa fie afectat inaintea inimii - mai ales daca esti tanar si fara conditii pre-existente (adica nu ai aritmie, tensiune crescuta, etc). Daca vrei sa te hidratezi exista multe, multe alte variante mai bune.

| ioana748 a răspuns:

Ce sa se întâmple?
Mori
Mai bine un nes scurt și multa apa.
Mai exista și ceaiul negru...Dar nici acela exagerat
Magneziu B6...va da energiei.

| doctorandus a răspuns:

Nimic. Eu beau 2-3 energizante pe zi (dar fara zahar in ele) plus vreo 5 espresso pe zi (iar fara zahar). Atentie ca limita de cafeina tolerata variaza de la persoana la persoana. Adolescentii nu trebuie sa consume cafeina.

| darrio2007 a răspuns:

Te poti hidrata si cu apă. Nu cu porcăria aia.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Hidratarea se face cu apă. Mai bine bei o cafea. Nici asta nu e bună, dar măcar de la ea sunt mai puține șanse să pleci cu ambulanța de la muncă.
Și eu obișnuiam să beau mult energizant în liceu, până într-o seară când credeam că o să mor.

| Standt a răspuns:

Te hidratezi cu apa. Sau cu ceaiuri de lamaie, fructe de padure, etc. Nu cu energizant.
Siteul Sfatulmedicului spune: "Trebuie sa retinem ca un consum indelungat de bauturi energizante poate cauza boli cardiovasculare, de ficat sau atacuri de panica." Iti doresti asta?

| Tputpu35 a răspuns:

Cel mai bine intreaba un doctor daca este ok in legatura cu energizantele

| everything29 a răspuns:

O sa tremuri, ca tremurici. O sa te strambi ca un strambici. O sa tii regim dupa ce-ti distrugi organele interioare.

| vlllaaddd a răspuns (pentru ioana748):

Nu beau cafea, nu imi place nici ceaiul

| vlllaaddd a răspuns (pentru Standt):

Nu beau ceai

| vlllaaddd a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu beau cafea

| vlllaaddd a răspuns (pentru everything29):

laughing rolling on the floor hahahaha

| ReddY25 a răspuns:

Ce să se întâmple, ajungi în spital

| vlllaaddd a răspuns (pentru ReddY25):

De unde stii

| ioana748 a răspuns (pentru vlllaaddd):

Am avut un coleg care consuma cam 2, 3 energizante pe zi.
Era un om in putere cu un copil cu autism de îngrijit.
Muncea destul de mult pentru a ajuta copilul cu terapii, insa energizantele lui, mie una mi se pareau dubioase.
Chiar el a spus ca stie ca sucul de portocale natural este mai bun si o sa schimbe perspectiva.
Insa spunea pe de alta parte ca fara energizante nu mai poate functiona.
Cred ca devenise dependent.
Din pacate Intr o seara, a coborât sa ia tigari si a facut infarct.
Radea de toata lumea care l atentiona in ceea ce privește consumul energizantelor in exces.
Sanatate si sa fim smecheri responsabili.❤️

| CLaludiu1234 a răspuns:

Cam cât energizante bei pe zi?

| vlllaaddd a răspuns (pentru CLaludiu1234):

Beau unu la 2-3 zile depinde cand am pofta, mai mult beau apa

| CLaludiu1234 a răspuns (pentru vlllaaddd):

Ai grijă ca dacă bei mai mult de 3 doze de 250ml pe zi riști sa iei supradoza de cofeină

| vlllaaddd a răspuns (pentru CLaludiu1234):

Azi mi-am cumparat 2 energizante burn si cred ca o sa le beau luni pe amandoua deoarece o sa fiu la lucru si o sa mor de sete laughing

mda, mor si gata.

| ioana748 a răspuns (pentru vlllaaddd):

Nimeni nu vrea sa mori.
Multa sanatate.
❤️

| Standt a răspuns (pentru vlllaaddd):

Atunci apa. De care vrei tu.

| ReddY25 a răspuns (pentru vlllaaddd):

Gândește-te

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Energizantul conține un excitant care biciuește creierul. Dacă îl biciuiești zilnic, îl îmbătrînești prematur.

| siriusblack98 a răspuns:

Hidratarea se face cu apa, nu cu bauturi carbogazoase facute din zahar si cofeina. Ce sa se intample?! Dezvolti probleme la ficat.

| MarianWLF a răspuns:

Ai energie cand esti hidratat natural cu apa, dupa un somn bun, daca ai dormit doar 5-6 ore pe noapte si esti obosit nu iti revi nici dupa energizante combinate cu cafea.

| TimberWolf a răspuns:

Unde lucri in mina? energizantele fac rau la sanatate.
https://www.youtube.com/watch?v=1VXrIStmJFw