| Asigned2009 a întrebat:

Daca nu ma operez de varicocele..in afara de posibila infertilitate...mai sunt si alte chestii care mi s-ar putea intampla? Ma refer daca imi afecteaza sanatatea...sau daca nu ma afecteaza la infertilitate..trebuie sa ma operez? Multumesc.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| MedRex a răspuns:

Tratamentul varicocelului se face chirurgical. Varicocelul sunt de fapt venele care drenează sângele din testicul și scrot, care s-au dilatat și mărit de volum ca și varicele (de aia îi și spune așa). Fertilitatea este afectară prin creșterea temperaturii locale, care împiedică formarea spermatozoizilor normali. Oricum indicația de intervenție chirurgicală se pune doar după efectuarea spermogramei și dacă există manifestări locale.

2 răspunsuri:
| Asigned2009 explică (pentru MedRex):

Deci daca spermograma nu arata nimic afectat si daca nu imi afecteaza sperma...nu e neaparat sa ma operez?

| MedRex a răspuns (pentru Asigned2009):

Nu acum. Dar problema va persista. Spermograma determină de fapt caracterul de urgență. Mai bine e să te operezi decât să fii steril.