| AlecsToInfinity a întrebat:

Salut, de aproximativ 3 zile am senzația ca nu trag suficient aer in piept. Această senzație a apărut din senin nu am dureri sau ceva pur si simplu senzația puțin inconfortabila ca nu trag suficient aer si uneori sunt nevoit sa trag adânc aer in piept. Afara senzația aproape dispare, iar când activități fizice de ex fotbal dispare complet. Nu cred ca este ceva pe fond pshihic neavând motive sa fiu speriat sau îngrijorat de cv. Stiu ca probabil ar trebui sa merg la doctor dar as vrea sa trarez aceasta stare acasa daca e posibil, există ceva tratament? Mulțumesc anticipat pentru ajutor!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| Antopuff a răspuns:

Eu cred ca e mai degrabă pe fond psihic mai ales dacă la efort nu ai problema cu respirația.

| Dgecko a răspuns:

Clar este pe fond psihic.
Cel mai probabil ai stari de anxietate, din acest motiv nu ai simptomele in timp ce faci sport pentru ca nu ai timp sa te gandesti.

| Aleezzz a răspuns (pentru Dgecko):

Si cum as putea scăpa de asta

| Dgecko a răspuns (pentru Aleezzz):

Incearca sa-ti ti mintea ocupata in asa fel incat sa uiti ca ai problema asta.
Tu acum practic respiri fortat, te "hiperventilezi" pentru ca te gandesti la asta.

| Dgecko a răspuns (pentru Aleezzz):

Citeste aici, poate gasesti ceva care sa te ajute.
Simptomele prezentate e acea persoana sunt asemanatoare.
https://www.sfatulmedicului.ro/comunitate/anxietate/hiperventilatie_23920