| CharlsLee66 a întrebat:

De ceva timp am inceput sa ma ingras din cauza calculatorului si proiectelor de animatie. Cu timpul am inceput sa devin sedentar si faceam (fac) miscare numai pana la toaleta si înapoi, m-am lasat in voia dulciurilor si a procesatelor dar mancam si foarte multa mancare (nu fast food).

As dori niste sfaturi pentru a slabi (nu ma intereseaza cat o sa dureze, vreau doar sa slabesc si sa raman slab)

Nu vreau diete sau prostii pentru ca la 16 ani stiu ca se poate si fara, mai mult as vrea un stil de viata care este usor de urmat

(sala nu am aici la sat deci va rog, nu ma trimiteti la sala ca n-am cum)

Am 16 ani (baiat)
aprox. 88 kg
180 cm (înălțime)
29% Grasime (Body fat) (nu sunt sigur ca e 29%, dar e cu aproximatie, am calculat cu un calculator)

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| BellaBee2005 a răspuns:

1. Spune adio mâncăruri tip fast-food.
2. Învață să mănânci cât mai sănătos.
3. Mănâncă de trei ori pe zi, fără gustări.
4. Bea multă apă. Apa umple stomacul și taie foamea, dar cercetătorii cred, în această privință, că este vorba și despre accelerarea metabolismului, produsă de apă. Specialiștii accentuează următorul aspect: să se consume apă, nu băuturi dulci, acidulate care îngrașă.
5. Aleargă în timpul liber, fă mișcare. E recomandat să alergi în fiecare seară câteva ture.
6. Poți face exercițiile acestea în fiecare dimineață. Toate durează doar 5 minute și nu depui un efort prea mare pentru a le face. https://youtu.be/ArZu1HYqY5I
7. 8 ore de somn sunt importante să le ai. Atunci când nu-i oferi corpului orele necesare de somn, nici el nu te va ajuta în timpul zilei şi va stoca tot ceea ce-i dai, deoarece vei avea un metabolism încetinit, ajungând la problema kg.
8. Mănâncă încet. Dureaza 20 de minute pana când creierul receptionează mesajul ca ai mâncat suficient și te-ai săturat.
9. Bea apă de fiecare dată când ai poftă de mâncare.

| SantalPorcocale a răspuns:

Lasa-te de paine, dulciuri, sucuri si prajeli.
Treci pe fructe, legume si carne ( preferabil vita, pui, peste )
Baga macar 1.5 / 2L de apa pe zi.
Fa exercitii sau alearga.

Si daca chiar nu vrei dieta, atunci cara-te la sala si baga forta, asa slabesti si pui muschi indiferent de ce mananci dar asta depinde de cata forta - efort depui, daca nu depui destul atunci n-o sa dai rezultate deloc inca chiar se poate inrautati pentru ca atunci cand faci forta ti se face si foame mai tare si cam trebuie sa te abtii putin, chit ca nu-i tare recomandabil la varsta ta, ai putea merge cu cineva totusi.

| Doja a răspuns:

Mananca mai putin. Nu te-ai ingrasat de la calculator, te-ai ingrasat de la mancat. Calculatorul nu trece prin stomac.

| CharlsLee66 explică (pentru Doja):

Normal ca nu m-am ingrasat de la calculator, dar din cauza lui am devenit sedentar, inainte sa am calculator si acces la inernet eram si eu slab, numai afara stateam, dar de cand l-am luat in mana am uitat cum este sa fii slab.
Deci toata chestia e sa mananc mai putin, eu am nevoie cam de 2200-2400 kcal ca sa imi mențin greutatea, poate chiar mai mult.
Daca le reduc la 1500-1800 e ok sau sunt prea puține?
Cu sportul am incercat, nu pot sa fac foarte mult, am incercat sa alerg dar ma doare tibia am citit pe net si cica ar fi shin splints (nu stiu traducerea corecta in romana) sau o fractura microscopica... ai idee ce ar fi?

| Doja a răspuns (pentru CharlsLee66):

1800 e ok. Poti incerca sa alternezi caloriile in functie de efort.

De exemplu in zi sedentara 1800, in zi de sport/efort 2000. Asta iti va da extra-energia necesara ca sa rezisti la efort.

Nu cred ca ai fracturi microscopice. Se poate sa ai muschii de la picioare f atrofiati, si atunci ce simti este un fel de febra. Daca nu ti-ai rupt piciorul sau nu l-ai lovit n-ai de ce sa ai fracturi.

Mai poate fi ceva de la crestere, daca te-ai lungit in ultima vreme oasele au nevoie de recuperare. Oricum, pentru a creste densitatea osoasa trebuie sa ridici greutati sau sa faci ceva exercitiu fizic cu ele. Genoflexiuni, indreptari, flotari, tractiuni poti face fara sala. Iar rezistenta la alergat se face in timp.

Daca baiatul asta poate. poti si tu

https://www.youtube.com/watch?v=gb4KRPIp_Tw

| Adry05 a răspuns:

Pai e simplu, te duci la sala/iesi la alergat, eviti dulciurile, alimentele procesate, painea, sucurile din comert, fast-food, patiserie, prajeli, incerci sa nu mananci prea mult, mai bine putin si des si o sa se vada rezultatele