| asu33 a întrebat:

Salut,de curand m-am dus la un control la ochi,adica la oftalmologie si s-a descoperit ca am miopie medie,am dioptriile -1, 50 dreapta si -1, 50 stanga, cat timp este recomandat sa stau la calculator pe zi?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Violleta2022 a răspuns:

Ochelarii tai, prescrisi de doctor se folosesc DOAR la distanta (pentru ca sunt cu "-" minus), adica se folosesc doar sa privesti la distanta mai mare de 2 metri: deci, trebueis folositi tot timpul la mers, DAR NU se folosesc la: citit, scris sau computer.
Ochelarii care se folosesc pentru citit, invatat, lucrat, stat la computer sunt ochelarii de aproape, adica cei cu "+" plus, ori tu inca nu ai nevoeid e ochelari de citit, ci doar de distanta!
daca te dor ochii cat ai stat la computer, inseamna ca ai stat prea mult si trebuie sa incetezi sa mai stai atat de mult la computer!
Ce vreau sa spun, ochelarii care i-ai primit acum, astia -1.50 NU sunt pentru stat pe computer, citit sau invatat din carte!
Se pare ca la citit sau stat pe computer nu ai nevoie de ochelai deloc, avand vederea foarte buna, dar daca te dor ochii, inseamna ca sunt foarte-foarte obositi de atat citit sau stat pe computer si trebuei sa incetezi si sa te culci, sau sa alegi alte activitati unde nu soliciti ochii atat de mult.

6 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

In primul rand, dioptriile tale de -1.50 nu sunt pentru citit, teme sau computer, ci pentru distanta!
La calculator stai cat sa nu-ti obosesti ochii prea mult 1-2 ore/zi, mai ales ca trebuie sa-ti folosesti foarte mult la citit/invatat.

| asu33 explică (pentru Violleta2022):

Deci,daca simt ca ma dor ochii sau imi obosesc ochii la calculator, bine ar fi sa nu ma il folosesc, asta vrei sa spui?

| asu33 explică (pentru Violleta2022):

Mersi de raspuns, deci cand sunt la calculator nu e nicio problema, nu mi se agraveaza miopia sau ceva daca nu port ochelari cand sunt la calculator, nu? Si am ochelari cu lentila protectiva de ecranul monitorului. Funda tie happy

| Violleta2022 a răspuns (pentru asu33):

Exact, cand esti la computer nu trebuie sa folosesti ochelari de distanta!

suntserios
| suntserios a răspuns:

Teoretic cat mai putin. Eu am -2.75 la ambii ochi si stau cate 14 ore la calculator ca asa cere jobul...

Brigaela
| Brigaela a răspuns (pentru Violleta2022):

Este mioapa, are nevoie de ochelari tot timpul, trebuei sa si-i puna cand se da jos din pat primul lucru si sa ii scoata ultimul lucru la culcare.
Nu stiu de ce crezi ca ochelarii cu minus sunt de distanta. Ei sunt pentru miopie (in timp ce cei cu plus sunt pentru hipermetropism). Daca ii va purta dupa sfatul tau, miopia ei va avansa foarte mult si in cativa ani va fi intr-o situatie grava.
In alta ordine de idei, stai la calculator minimul necesar. Miopia va avansa incet daca porti mereu ochelarii, pastrezi o distanta corecta fata de ecrane si carti si ai intotdeauna lumina suficienta.
Poti citi cat vrei, daca ai lumina suficienta si tii cartea la distanta potrivita, cititul nu iti va afecta vederea.