Pasta nu e daunatoare, periuta nici ea. Trebuie sa treci pe la dentist pentru detartraj si sa folosesti scobitori speciale intre dinti/masele.
Pastele de dinți care albesc sau care"îndepărtează" durerea dentară au un agent puternic care trece dincolo de smaltul dintelui. Acest lucru afectează dinții și provoacă durere.
Cu mulți ani în urmă mâncam multă înghețată vara, până când au început să mă doară dinții atunci când foloseam apă rece sau hrană prea fierbinte. Am folosit numai paste de dinți (scumpe) care spuneau că sunt împotriva durerilor de dinți, împreună cu periuțe soft și extra soft. Niciun rezultat.
La urmă am eliminat aceste paste de dinți care îți i-a durerea miraculos, și am folosit paste de dinți obișnuite. Astăzi nu mai am problema durerilor de dinți care m-a ținut vreo 3-4 ani.
Sfatul meu qieiqpalz este să nu mai folosești pastă de dinți care albește dinții, pentru că nu-i va albi, ci doar îi va sensibiliza. Renunță la consumul de alimente și băuturi prea reci sau prea fierbinți. În ultimii 10 ani nu cred că am mâncat mai mult de 3 înghețate. Și nici nu le mai poftesc.
Posibil sa-ti fi zgariat f putin gingia si sa se inflameze putin, am patit si eu, pe mine 4 zile m-a jenat ca nah asa sunt eu norocoasa
Ocoleste zona unde te doare - nu te umpli de carii pentru 2-3 zile- si o sa treaca.
Nu cred ca problema e de la pasta de dinti ci de la tehnica de periat, poate ai pus mai multa presiune si nah gingiile sunt tesut viu e normal sa doara.
La ce probleme ai tu la gingii, e un chin sa mai folosesti si scobitori pe deasupra. E o prostie.
Periuta electrica e pentru dinti si gingii sanatoase, pentru ca ea are un efect mai dur comparativ o periuta normala cu peri mai moi. Tu ai probleme cu gingiile care vor degenera si in probleme cu dintii - parodontoza. De asta e bine sa mergi la farmacie si sa ceri o periuta cu perii moi, cum ar fi Lacalut Sensitive. Stiu despre ce e vorba, ca si eu am trecut prin asa ceva. https://www.notino.ro/....../p-534601/
Si nu te spala pe dinti pe orizonatala ca si asta iti cauzeaza in timp dureri si probleme la dinti. Trebuie sa te speli de sus in jos pe partea de sus a gurii, adica incepand cu periuta intr-un unghi oblic de pe gingie si coborind pe dinte usor, fara sa apesi prea tare. Iar la partea de jos a gurii, incepi de jos in sus, de pe gingie intr-un unghi oblic, urci periuta in sus pe dinte.
Inainte de periaj, trebuie sa scoti resturile de mancare dintre dinti cu o ata dentara. Dar nu freci cu ata intre dinti, ca iti vei strica gingiile. Apoi te speli pe dinti. Si dupa spalatul pe dinti, folosesti o apa de gura. Apa de gura cu aloe vera iti calmeaza iritatiile gingiilor si asta mi-a recomandat-o si dna dentist. Te duci la farmacie si ceri o apa de gura cu aloe vera si te clatesti cu ea in gura dimineata si seara si dupa fiecare masa si cand simti ca te doare.
In plus, minim de 2 ori pe an trebuie sa te duci la dentist la detartraj, adica sa iti scoata placa bacteriana de sub gingie si de langa dinti, care s-a depus in timp de la resturile de mancare. Acel tartru iti cauzeaza dureri de gingii si dinti. Si nespalatul pe dinti iti cauzeaza probleme cu gingiile. Si o periuta cu perii mai tari iti poate da dureri si iritatii.
Numai dentistul cu solutiile lui specializate te poate scapa de dureile de gingii, care vor degenera in dureri de dinti, daca nu te duci mai repede.
17 reguli BANALE pentru dinti PERFECT SANATOSI
https://www.youtube.com/watch?v=ib1XsvDOYtI
Cum Să Folosim Corect Ața Dentară În 2 Minute
https://youtu.be/cpECIeSoVXE?t=163
Parodontoza
Numită și parodontită marginală sau boala parodontală, parodontoza este o afecțiune care se manifestă prin deteriorarea parodonțiului (structura osului și a țesuturilor care susțin și fixează dinții). Aceasta este caracterizată prin apariția unor infecții cauzate de bacteriile din cavitatea bucală și poate duce la probleme severe, inclusiv la pierderea danturii.
Cauzele parodontozei
Sunt mulți factori care favorizează apariția parodontozei, dar principala cauză rămâne placa bacteriană. Aceasta se formează încontinuu pe dinți și este ținută sub control numai printr-o igienă orală corespunzătoare: periajul de minimum două ori pe zi, folosirea apei de gură și a aței dentare, consultul stomatologic regulat pentru evaluarea sănătății danturii.
Dacă nu este îndepărată zilnic, placa bacteriană se întărește și se depune sub gingie, transformându-se în tartru. Tartrul este o acumulare dură de bacterii, care, dacă nu este îndepărtat, poate afecta țesuturile de susținere a dinților.
Important de menționat este faptul că tartrul nu poate fi înlăturat printr-un simplu periaj. În cazul său, este necesară o vizită la medicul stomatolog, care elimină depunerile printr-un procedeu numit detartraj.
Pe lângă igiena deficitară, factorii care favorizează parodontoza sunt: fumatul, alimentația, unele dereglări hormonale sau afecțiuni psihologice, dar și factorii genetici (este necesară atenție sporită în cazul copiilor ai căror părinți au suferit de această boală).
Simptomele parodontozei
Debutul parodontozei nu este unul sesizabil, marcat de dureri sau stări acute de disconfort. Primele semne (sângerarea gingivală, inflamarea gingiilor, dureri ușoare) sunt adesea ignorate, în loc să fie un semnal de alarmă care să aducă pacientul la cabinetul stomatologic.
În timp, după instalarea plăcii bacteriene și chiar a tartrului, simptomele parodontozei își fac simțită prezența tot mai mult:
Retragerea gingiilor ca urmare a inflamației și expunerea rădăcinii dinților;
Halitoza (respirația urât mirositoare);
Dureri la mestecarea alimentelor;
Senzație de disconfort la contactul cu alimente foarte reci sau foarte calde;
Mobilitatea dinților (dinți care se mișcă) sau schimbarea poziției acestora;
Apariția unor infecții sau a pungilor parodontale (abcese).
În situația ideală, măsurile ar trebui să fie luate înainte de a se ajunge la ultimele simptome descrise, care indică deja o fază avansată a parodontozei.
Asta e, mai: igienistul bucal a afirmat ca eram pe calea catre paradontoza (nu ca as fi facut paradontoza, dar aveam gingiile inflamate, sunt patru stadii, stadiul IV e paradontoza, eu eram la stadiul II). Mi-a recomandat sa frec de 10 ori puternic fiecare spatiu dintre dinti/masele cu scobitori dentare, o data pe zi. E adevarat ca la inceput te umpli de sange in gura, dar pe urma se rezolva.
Pe figura asta ce aveam eu se numeste gingivita: https://dentodontics.files.wordpress.com/......ntitis.jpg
Cred ca te referi la periute interdentare nu scobitori...
https://comenzi.farmaciatei.ro/......-p10047456
O prostie. Lucrurile au evoluat, e bine sa avem grija de gingiile noastre si sa nu stricam mai rau situatia cu scobitori de orice fel.
@Qieiqpalz, asculta sfaturile celor mai buni specialisti din Romania si du-te la dentist. Foloseste periuta cu perii moi, foloseste ata dentara subtire cerata, foloseste apa de gura fara alcool si de preferat cu aloe vera. Si mai ales, du-te la detartraj. Daca faci astea, n-ai nevoie de nicio scobitoare, crede-ma, am incercat aceste solutii recomandate de cei mai buni dentisti si nu a trebuit sa folosesc scobitori, eh.
https://dentfix.ro/2011/03/ata-dentara/
Auzi ca scobitori de lemn Vai de capul meu ce-i recomanda, zici ca suntem in 1900 toamna.
Desteptule, mi-a spus clar ca nu sunt bune scobitorile de plastic. Plus ca aici in Olanda a fi igienist bucal e profesiune separata de a fi dentist. Dentistul e pentru carii si implantate. Iar pentru maseaua de minte este chirurg dentar.
@Qieiqpalz, daca vrei sa mai ai gingii cat de cat sanatoase, stai departe de scobitori
Igienist bucal inseamna patru ani de facultate de stiinte aplicate. Si astia nu pot fi homeopati sau de medicina alternativa, pentru ca n-au treaba cu medicamentele.
Gata, gata, treci mai departe.
@Qieiqpalz, ne-am inteles, fara scobitori!
Si ce-ai inteles din ce ti-a suflat nietzsche la ureche?
Arunca naibii pasta aia, daca ai deja gingia afectata.
Spala-te cu o pasta normala si clateste gura cu apa calduta in care ai dizolvat o lingurita de sare, ca sa elimine infectia care ti-a aparut la gingie